Εκλογές στη Ρουμανία: Tα exit polls δείχνουν επικράτηση του φιλοευρωπαίου Νταν

18/05/2025 | 23:28

Νίκη του φιλελεύθερου δημάρχου Βουκουρεστίου Νίκουσορ Νταν με 54,9% προβλέπει exit poll που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις έκλεισαν οι κάλπες των προεδρικών εκλογών στη Ρουμανία την Κυριακή 18/5.

Ο ακροδεξιός Γκεόργκε Σίμιον από την πλευρά φαίνεται ότι περιορίζεται στο 45,1% γεγονός που συνιστά ανατροπή σε σχέση με τα δεδομένα που έδειχναν οι δημοσκοπήσεις.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν υψηλή αφού κυμάνθηκε στο 65%.

Exit poll CURS/Avangarde:

Nicușor Dan 54.9%

George Simion 45.1%

Second exit poll CURS:

Nicușor Dan 54.1%

George Simion 45.9%

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των exit polls, ο Nicusor Dan επαινεί την «εντυπωσιακή δύναμη» της ρουμανικής κοινωνίας.

Εν τω μεταξύ, η ρουμανική κυβέρνηση κατήγγειλε μια “ευρύτατα διαδεδομένη εκστρατεία ψευδών πληροφοριών” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικότερα στο Telegram, με στόχο να “επηρεάσει την εκλογική διαδικασία” και να φέρει “για άλλη μια φορά τα χαρακτηριστικά ρωσικής παρέμβασης”.

Η δήλωση αυτή δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα X από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών λίγο μετά το μήνυμα του ιδρυτή του Telegram Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος κατηγόρησε — χωρίς να την κατονομάσει — τη Γαλλία πως προσπάθησε να παρέμβει στις εκλογές, κάτι που το Παρίσι διέψευσε κατηγορηματικά.

zougla

Χριστοδουλίδης: Θα διαβιβάσω το μήνυμα της Τεχεράνης για τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης στον Νετανιάχου

Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής γιόρτασαν την πρώτη τους γαμήλια επέτειο: «Τι όμορφα που είναι»

Αχαΐα: “Πλούσιο” το Αστυνομικό Δελτίο – Τρεις συλλήψεις για ηχορύπανση – Χαμός σε εγκαίνια που εμπόδιζαν την κυκλοφορία!

Συντάξεις: Έρχεται προσαύξηση έως 120 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Με ήχους από Ζορμπά η πρώτη ανάρτηση του νέου του προπονητή του Τσιτσιπά

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης οργάνων από τον 14χρονο Σπύρο – Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη νεφροί και ήπαρ – Ενός λεπτού σιγή και συγκίνηση στο χειρουργείο πριν την επέμβαση… ΦΩΤΟ

Ο πολύτιμος ρόλος του πατέρα στην ανατροφή του παιδιού

Από αύριο 139.000 ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους στο σπίτι τους – Ποια η διαδικασία