Εκλογές στη Γαλλία: Έβαλε το ψηφοδέλτιο στην τσέπη του και αποχώρησε

24/04/2022 | 20:06

 

 

Ένα χαρακτηριστικό όσο και πρωτότυπο τρόπο αποχής επέλεξε υποψήφιος για την προεδρία στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Τα υψηλά ποσοστά αποχής στις γαλλικές προεδρικές εκλογές εξακολουθούν να κυριαρχούν και στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο, από τον οποίο θα αναδειχτεί ο νέος ένοικος του Ελιζέ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η προσέλευση είναι χαμηλότερη από εκείνη του 2017, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές διαμαρτυρίας για την πολιτική κατάσταση στη Γαλλία.

Έτσι, το μεσημέρι της Κυριακής, ο υποψήφιος για την προεδρία στον πρώτο γύρο των εκλογών, Ζαν Λασάλ, βρέθηκε στην κάλπη, αλλά όχι για να… ψηφίσει.

Κοντοστάθηκε για λίγη ώρα με το ψηφοδέλτιο στο χέρι μπροστά από την κάλπη, έκανε τις δηλώσεις του και, στη συνέχεια, έβαλε το ψηφοδέλτιο στην… τσέπη του και αποχώρησε!

Ο Λασάλ επέλεξε με αυτό τον χαρακτηριστικό όσο και πρωτότυπο τρόπο να απέχει, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Ο αρχηγός του «Résistons» που έλαβε 3,16% (με πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους) στον πρώτο γύρο, έκανε λόγο για «ανησυχητική κατάσταση», η οποία τον ανάγκασε να προβεί σε αυτή τη «συγκλονιστική πράξη», λίγο πριν βάλει το «λευκό» ψηφοδέλτιο στην τσέπη του και αποχωρήσει από το εκλογικό τμήμα του Lourdios-Ichère.

https://www.in.gr/

Σία Αναγνωστοπούλου: Συμμετοχή ελληνικών μαχητικών F-16 και προσωπικού σε αποστολή στη Ρουμανία και ενδεχόμενη εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησε η δίκη για μία από τις υποθέσεις παράνομων επιχορηγήσεων – Στο εδώλιο 7 κατηγορούμενοι

Φωκίων Ζαΐμης: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Θανάση Δαβάκη

Θέμης Μπάκας: Τα όνειρα δεν εξετάζονται, κατακτώνται

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Μονή Σινά: Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία βιώνουν μία ακόμη ιστορική «άλωση»

Γλυκερία: «Θα εμφανιστώ όπου με θέλουν» – Η πρώτη απάντηση μετά τις αντιδράσεις για τη συναυλία της στο Ισραήλ

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ για το «λουκέτο» στη Μονή Σινά: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από τη συμφωνία Μητσοτάκη – Σίσι

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Οριστικά εκτός τελικών ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος