“Εκεί που ο Χριστιανισμός συναντά τον Ελληνισμό” – Εκδήλωση του ΙΝΑΔΕ στην Πάτρα

02/06/2023 | 20:05

“Εκεί που ο Χριστιανισμός συναντά τον Ελληνισμό” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ) που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 7 Ιουνίου  και ώρα 7μμ στο Ξενοδοχείο “Βυζαντινό” στην Πάτρα.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Σπυρίδων Καμαλάκης, Μέγας Άρχοντας Λογοθέτης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής. Πέρα από την σημαντική επιχειρηματική του δραστηριότητα, διακρίνεται για το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, έχοντας αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πνευματική και θρησκευτική ζωή της Αλεξάνδρειας.

Ο κ. Καμαλάκης θα αναφερθεί στην μετάβαση της Ελληνιστικής εποχής στο Χριστιανισμό, στη τραγική περίπτωση της φιλοσόφου Υπατίας καθώς και στο μαρτυρικό της θάνατο που τον έχει χαρακτηρίσει ως «βιασμό της ιστορίας».

Εισηγήτρια θα είναι επίσης η Αν. Καθηγήτρια Ελληνικού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Ελένη Μπολιάκη, που θα αναλύσει τις Σχέσεις της Χριστιανικής σκέψης και Ελληνικής Φιλοσοφίας κατά την Ελληνιστική Εποχή.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομοςκαι ο Γ.Γ. του ΙΝΑΔΕ και Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας , Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

Τηνεκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

 

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Οταν ο Άδωνις διάβασε την εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς