Σε ανακοίνωση αναφέρεται:
Φέρνουμε ρεσώ και σχηματίζουμε το σήμα της ειρήνης στις 9/4/22 στην Πλ.Γεωργίου, ώρα 20.30.
Μια εκδήλωση που θα δώσει τη δυνατότητα έκφρασης του μηνύματος της ειρήνης μέσα από μια συμβολική κίνηση, σε μια συγκέντρωση που δεν θα έχει συγκεκριμένη πολιτική απόχρωση, πανό, σημαίες, συνθήματα. Ο καθένας μας φέρνει το ρεσώ του και το τοποθετεί στον κύκλο που θα έχουν σχηματίσει με κιμωλία οι διοργανωτές, στην πλατεία Γεωργίου, το απόγευμα του Σαββάτου 9/4/22, ώρα 20.30-22.00.
Η εκδήλωση προσκαλεί όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να παρευρεθούν με την ιδιότητα μας ως κάτοικοι αυτού του πλανήτη που θέλουμε να συνυπάρξουμε χωρίς πόλεμο. Με την ιδιότητά μας ως άνθρωποι που υποστηρίζουμε έμπρακτα τα ιδανικά της ειρήνης και της αλληλεγγύης.
Στην εκδήλωση δεν θα υπάρχει ηχητική εγκατάσταση, θα υπάρχει μια ειρηνική ησυχία και το φωτεινό σήμα της ειρήνης.
Γιατί να γίνει; Γιατί βλέπουμε να χάνονται αψήφιστα τόσες ζωές ενώ οι γιατροί μας κουράστηκαν για να σώσουν ζωές μέσα στην πανδημία. Γιατί δεν θέλουμε να νοιώθουμε ασφάλεια επειδή έχουμε εξοπλισμό και όπλα αλλά την ασφάλεια της επιλεγμένης ειρήνης και ευημερίας. Για να εκφράσουμε τις επιλογές και τη στάση μας στα γεγονότα που αφορούν όλους μας. Γιατί είναι πλέον γνωστές οι συνέπειες των πολέμων.
Μέτρα για την Covid19: Οι συμμετέχοντες στην πλ.Γεωργίου πρέπει να φοράνε μάσκα προστασίας (www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhp… )με εξαίρεση για τα άτομα που έχουν ιατρική οδηγία για τη μη χρήση μάσκας.
Photo Credits: Christian Wiediger via Unsplash
Συνδιοργανωτές
Αντιεφησυχαστικός Σύλλογος Τωρινών Ονειροπόλων Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε
Σύλλογος Γιόγκικης Μελέτης και Πρακτικής
Ether Yoga Shala
Φωτεινό Αστέρι
Σύλλογος Γιόγκα #Μια Χαρά#
ΣΥΝάνθρωποι
ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ – Οικολογική Κίνηση Πάτρας
ΠΡΟΤΑΣΗ Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής
Φλόγα Πάτρας
Καραντίνα Helpers
Ανακυκλώνω στην πηγή – Πάτρα – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
Dancarte
ΠΟΦΠΠ (Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών)

