Είμαστε τελικά «κλεφτοσυκάδες»;

31/08/2025 | 11:10

Φανταστείτε να περπατάτε στο δρόμο και ξαφνικά το βλέμμα σας να πέφτει πάνω σε μία συκιά, «φορτωμένη» με καρπούς… Τι θα κάνατε εκείνη τη στιγμή; Θα συνεχίζατε αδιάφοροι το περπάτημα ή θα μπαίνατε στον πειρασμό να κόψετε ένα-δύο σύκα; Η ίδια εικόνα μπορεί να επαναληφθεί με μια ροδιά, μια λεμονιά ή μια πορτοκαλιά. Η αντίδρασή σας θα ήταν η ίδια; Το δίλημμα αυτό το θέσαμε στους αναγνώστες του Cantina, μέσα από ένα γκάλοπ στο Viber, με την απλή αλλά αποκαλυπτική ερώτηση: «Σε ποιο φρούτο δεν μπορείτε να αντισταθείτε και το κόβετε από το δέντρο μόλις το δείτε;».

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και αρκετά αποκαλυπτικό για τις προτιμήσεις μας. Είμαστε «κλεφτοσυκάδες»!

Από τις 2.420 ψήφους που συγκεντρώθηκαν, η τεράστια πλειοψηφία των 1.946 συμμετεχόντων δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο σύκο.

Στη δεύτερη θέση, αν και με πολύ χαμηλότερα ποσοστά, βρέθηκαν τα πορτοκάλια με 172 ψήφους, την τρίτη θέση κατέλαβαν τα λεμόνια (155 ψήφοι) και την τέταρτη θέση τα ρόδια με 147 ψήφους.

Η αλήθεια είναι ότι η θέση που κατέλαβαν τα ρόδια μάς εξέπληξε λίγο. Ωστόσο, η 4η θέση ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο φρούτο, αν και πανέμορφο, δεν είναι εύκολο να καταναλωθεί επί τόπου, όπως ένα σύκο ή ένα πορτοκάλι.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας και η τάση είναι ξεκάθαρη: Το σύκο έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη γεύση και στην καρδιά των περισσότερων.

Συμπέρασμα; Μπορεί να αγαπάμε όλα τα φρούτα, αλλά μπροστά στη θέα ενός ώριμου, μελωμένου σύκου, γινόμαστε όλοι λίγο… κλεφτοσυκάδες.

cantina

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Η ώρα της δικαίωσης για τις οικογένειες του 20χρονου Γιάννη και του 18χρονου Γιώργου – Το τροχαίο που “πάγωσε” το πανελλήνιο