Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε τυπογραφική πλάκα με τις περιπέτειες του Τεν Τεν

19/11/2016 | 19:40

Μια ιστορική τυπογραφική πλάκα που προέρχεται από το λεύκωμα «Αποστολή στη Σελήνη» (1954), το οποίο θεωρείται από πολλούς μία από τις καλύτερες περιπέτειες του Τεν Τεν, πουλήθηκε σήμερα σε τιμή ρεκόρ 1,55 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.

Η αυθεντική τυπογραφική πλάκα της «Αποστολής στη Σελήνη» ενώνει τον Τεν Τεν με τον πιστό του σκύλο Μιλού και τον καπετάνιο Χάντοκ. Οι ήρωες φορούν σκάφανδρο και εγκαταλείπουν τον διάσημο ερυθρόλευκο πύραυλο τους για να πατήσουν στο έδαφος της Σελήνης.

Οι διαστάσεις της είναι 50 εκ X 35 εκ και είναι δουλεμένη με σινική μελάνι από τον Βέλγο σκιτσογράφο Ερζέ. Αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 700.000 και 900.000 ευρώ.

Η πλάκα αυτή προστίθεται σε 20 σκίτσα σινικής μελάνης που έκανε ο Ερζέ για μια σειρά ευχετήριων καρτών που απεικονίζουν περιπέτειες του Τεν Τεν στο χιόνι, τα οποία διατέθηκαν σε δημοπρασία από τον οίκο Artcurial.

Μία άλλη τυπογραφική πλάκα από το ίδιο λεύκωμα θα βγει στο «σφυρί» σήμερα από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s στο Παρίσι.

Σε αντίθεση με εκείνη που πουλήθηκε από τον οίκο Artcurial, σε αυτή που θα δημοπρατηθεί από τον Christie’s δεν φαίνεται ούτε ο Τεν Τεν, ούτε κάποιος από τους άλλους χαρακτήρες. Είναι επίσης σινικής μελάνης, διαστάσεων 37 Χ 51 εκ κι αναμένεται να πουληθεί από 350.000 ως 400.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Πηγή φωτό: lefigaro.fr

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης