Πάτρα: Δύο κεράκια, λουλούδια και στίχοι του Βαλαωρίτη στο θρανίο του άτυχου Άγγελου Φραντζή - "Οι φίλοι σου στο σχολείο δε σε ξέχασαν" - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

στο 9ο επαλ πατρας

"Άγγελε, οπως βλέπεις οι φίλοι σου στο σχολείο δεν σε ξέχασαν! Δυο κεράκια να καίνε νυχθημερόν για 40 μερες και ενα ποίημα του Νάνου Βαλαωρίτου ειναι στην αγαπημένη θέση σου αφημένα ..."

Είναι το συγκινητικό σημείωμα του καθηγητή του άτυχου νέου, Χαράλαμπου Στανίτσα. Ένα καντήλι και ένα ποίημα. Οι φίλοι και συμμαθητές του στο 9ο ΕΠΑΛ Πάτρας, δεν τον έχουν ξεχάσει. Κανείς δεν έχει ξεχάσει το παληκάρι που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, σκορπώντας πίσω του, πόνο και θλίψη. 

Ο 23χρονος Άγγελος Φραντζής του Παναγιώτη, τα ξημερώματα της Κυριακής, βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε προσέκρουσε σε μάντρα στην περιοχή της Καλλιθέας.

Ο Άγγελος φοιτούσε στο 9ο νυχτερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πατρών και ο Καθηγητής του Χαράλαμπος Στανίτσας, στην είδηση του θανάτου του μαθητή του, τον αποχαιρέτησε με ένα συγκλονιστικό μήνυμα που ανήρτησε στο ΦΒ.. επισημαίνοντας πως "θα είσαι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΑ ΑΠΩΝ, μεταξύ μας όμως ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΡΩΝ!"

Το μήνυμα στο φβ:

"Άγγελε , αυριο 4η ώρα θα είχαμε Ν.Γλωσσα στο 9ο ΕΠΑΛ .Θα λείπεις. Θα πάρεις απουσία και μάλιστα αδικαιολόγητη ! Την προηγούμενη βδομάδα μου ζητούσες επίμονα να σου δικαιολογήσω την απουσία όταν άργησες λιγο να μπεις στην αίθουσα. Και μ'αναγκασες να στην δικαιολογήσω, υποσχόμενος ότι θα ήσουν καλο παιδί στο εξής. Και το τήρησες και έκανες και παρατηρήσεις στους συμμαθητές σου γιατι ενοχλούσαν στο μάθημα. Μετα απο τέσσερα χρονια στο σχολείο , περιμενες φέτος να πάρεις το απολυτήριο και το πτυχίο σου.

Το πρωί μεροκάματο και το βράδυ κατάκοπος σχολείο. Ήσουν αξιέπαινος γι ' αυτο. Πολλοι το είχαν σκεφτεί, αρκετοί το ξεκίνησαν, λιγότεροι τα κατάφεραν.

Αυριο όμως Άγγελε η θέση σου θα ειναι άδεια. Η αίθουσα βουβή. Οι συμμαθητές σου και εγώ βουρκωμένοι.

Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου, να χαρίζει παρηγοριά στους δικούς σου και να σαι σίγουρος κάθε μερα που θα παίρνουμε παρουσίες στο απουσιολόγιο τυπικά θα

είσαι ΑΔΙΚΑΙΟΛΗΓΗΤΑ ΑΠΩΝ, μεταξύ μας όμως ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΡΩΝ ! 

Καλο ταξίδι Άγγελε !

Θα σε θυμόμαστε παντα !"

Η εξόδιος ακολουθία έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κρήνη. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ