Πάτρα: Σκληρή κόντρα Θεοδωρόπουλου και Σκιαδά για το Σύλλογο Εργαζομένων με φόντο την… πρώην Προϊσταμένη των Δημοτικών Κοιμητηρίων

Τι αναφέρεται σε ανακοινώσεις

Σφοδρή είναι η αντιπαράθεση του Προέδρου των Εργαζομένων του Δήμου Πάτρας Τάκη Σκιαδά και του μέλους του Δ.Σ. Λάμπη Θεοδωρόπουλου.

Αφορμή έχει σταθεί η απομάκρυνση της Προϊσταμένης των Δημοτικών Κοιμητηρίων σε άλλη υπηρεσία του Δήμου.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Θεοδωρόπουλος καταφέρεται ενάντια στον κ. Σκιαδά σημειώνοντας πως «μαζί με την προϊσταμένη απειλούν τους εργαζόμενους που υπόγραψαν την Ανοικτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο για την απομάκρυνσή της, λέγοντας ότι θα επανέλθει, ή ότι θα μετακινήσουν εργαζόμενους που πρωτοστάτησαν».

Παράλληλα με ανακοίνωσή της και Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση σημειώνει μεταξύ άλλων πως «ο κ. Σκιαδάς άλλα λέει στους εργαζόμενους, άλλα στη Δημοτική Αρχή και άλλα ψηφίζει στο Δ.Σ. χωρίς και να τα υπογράφει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Θεοδωρόπουλου:

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ….

Η απομάκρυνση της «υπαλλήλου της χρονιάς» και Προϊσταμένης των Δημοτικών Κοιμητηρίων σε άλλη υπηρεσία του Δήμου είναι γεγονός. Παρά τις προσπάθειες του προέδρου του Σωματείου Σκιαδά, να πνίξει τη φωνή των εργαζομένων, να αλλοιώσει τα ομόφωνα αιτήματα τους, αυτή ακούστηκε δυνατά, έφερε αποτέλεσμα. Ξεπέρασε αυτή η φωνή των εργαζομένων, την ένοχη σιωπή του Σκιαδά, τις όποιες διασυνδέσεις και κάλυψη που διέθετε – όπως διέδιδε η ίδια - η κα Προϊσταμένη και επέβαλε το δίκαιο των εργαζομένων και τη λογική.

Επέφερε αυτή η φωνή των εργαζομένων ως αποτέλεσμα, το πρώτο βήμα για την εύρυθμη επιτέλους λειτουργία της υπηρεσίας των κοιμητηρίων. Προφανώς με την απομάκρυνση της Προϊσταμένης δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα των Κοιμητηρίων, των εργαζομένων και των ίδιων των δημοτών. Έγινε όμως το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Κοιμητηρίων σε σχέση με το απαραίτητο κλίμα συνεργασίας μεταξύ Προϊσταμένης και εργαζομένων.

Απαιτείται στη συνέχεια, η μεταφορά της υπηρεσίας των Κοιμητηρίων από την τεχνική Δ/νση Πρασίνου, όπου μεταφέρθηκε από τη δημαρχία του Δημαρά, στην αρμόδια Βεβαιωτική Δ/νση Προσόδων όπου επί της ουσίας υπάγεται, ως καθαρά βεβαιωτική - εισπρακτική υπηρεσία, με ανάλογη τροποποίηση και του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Απαιτείται η επανεξέταση και επικαιροποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας  των Δημοτικών Κοιμητηρίων για την αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη λειτουργία της υπηρεσίας και των εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω απαιτούν και προϋποθέτουν σωστή οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας. Απαιτούν νομιμότητα στη στελέχωση, σωστή αξιολόγηση και επιλογή Προϊσταμένου, για ένα Τμήμα με τις δικές του ιδιαιτερότητες. Που να διαθέτει και να δημιουργεί την απαραίτητη χημεία, την ικανότητα δημιουργίας και έμπνευσης κλίματος συνεργασίας με το προσωπικό.

Αυτά μένουν να ανταποκριθεί η δημοτική αρχή. Ελπίζουμε πως σύντομα.

Όμως φαίνεται ότι η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε στον Πρόεδρο του Σωματείου Τάκη Σκιαδά. Διαφωνεί με την πρωτοβουλία των εργαζομένων να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους και δημόσια , ενυπόγραφα να απαιτήσουν αυτά που είχαν υποβάλει και στο Σωματείο σε κοινή συνεδρίασή του με όλους τους εργαζόμενους και τον Δ/ντή τους. Διαφωνεί με ότι ομόφωνα αποφασίστηκε. Διαφωνεί με την ανακοίνωση που καθαρόγραψε η Γραμματέας του Σωματείου, δεν την υπόγραψε και στη σχετική συνάντηση με τον Δήμαρχο, έλεγε άλλα αντ΄ άλλων, αποσιωπώντας όσα είχαν ομόφωνα συναποφασίσει εργαζόμενοι και Διοικητικό Συμβούλιο και ειδικά σ΄ότι είχε να κάνει με την απομάκρυνση της Προϊσταμένης ως πρώτη προϋπόθεση.

Σήμερα λοιπόν επανέρχεται ο εξαφανισμένος επί μέρες Σκιαδάς και η παράταξή του και από κοινού με  την πρώην πλέον Προϊσταμένη και απειλεί τους εργαζόμενους που υπόγραψαν την Ανοικτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο, ότι θα επανέλθει λέει η Προϊσταμένη, ότι θα μετακινήσουν εργαζόμενους που πρωτοστάτησαν κ.λ.π.

Με ετεροχρονισμένη ανακοίνωση της παράταξής του θεωρεί τους εργαζόμενους ηλίθιους που παραπληροφορήθηκαν από εμένα και υπόγραψαν την Επιστολή στο Δήμαρχο.

Με καταγγέλλει  ότι εγώ ¨διαστρέβλωσα¨ την τοποθέτηση του Σκιαδά ενώπιον του Δημάρχου,  γιατί πήρα την ευθύνη, σεβόμενος τον εαυτό μου, τους εργαζόμενους  των Κοιμητηρίων αλλά και τον ίδιο το Δήμαρχο (αναρωτιόταν ο άνθρωπος μετά την τοποθέτηση του Σκιαδά  ποιο ήταν το θέμα του προγραμματισμένου μας ραντεβού τελικά…) να ενημερώσω ακριβώς την απόφαση των εργαζομένων.  

Πληροφορούμε λοιπόν το Σκιαδά και την παράταξή του ότι οι απειλές και η τρομοκρατία δεν περνάνε στους εργαζόμενους. Τα προβλήματά τους  με την παράταξή τους να τα λύσουν μόνοι τους. Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να γίνουν μέρος της διάλυσης που προωθούν στο σύλλογό μας.

Και η ανακοίνωση της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης:

Από την αρχή ακόμα, στη συγκρότηση του Δ.Σ. του συλλόγου είχαμε επισημάνει ότι η ανάληψη της προεδρίας του συλλόγου από την Δ.Α.Σ. στόχο έχει την πλήρη απαξίωση του, την μετατροπή του σε υποκατάστατο της κομματικής τους οργάνωσης και την χρησιμοποίηση των θόκων του προεδρείου για προσωπικά τους οφέλη.

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε πολύ γρήγορα. Το πρόσφατο κρούσμα με το ζήτημα των Νεκροταφείων, που ο πρόεδρος Σκιαδάς άλλα λέει στους εργαζόμενους, άλλα στη Δημοτική Αρχή και άλλα ψηφίζει στο Δ.Σ. χωρίς και να τα υπογράφει είναι πολύ διαφωτιστικό. Περνάει φαίνεται η Δ.Α.Σ. στον στόχο της πλήρους διάλυσης του συλλόγου αφού δεν μπορεί να τον ελέγξει ολοκληρωτικά. Στην τελευταία μάλιστα προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. που κάλεσε ο πρόεδρος την Δευτέρα 14/11/2016, αναβλήθηκε γιατί εκτός του προέδρου απουσίαζαν και όλα τα μέλη της παράταξης της Δ.Α.Σ. Και, υποτίθεται ότι είχαμε πολλά σοβαρά θέματα να συζητήσουμε όπως την  απεργία 24/11/2016, επίσκεψη Ομπάμα, συνδιάσκεψη Π.Α.Μ.Ε.!! (ο σύλλογος δηλαδή να συζητήσει την συνδιάσκεψη συνδικαλιστικής παράταξης του Σκιαδά!!!), γιορτή παιδιών Χριστουγέννων, τοποθέτηση Προϊσταμένων κ.α.

Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα ο καθένας τι σημαίνει απαξιωτική τακτική της  Δ.Α.Σ., τι σημαίνει κομματικοποίηση του συλλόγου και τι σημαίνει διάλυση τελικά.

Είναι δε η πρώτη φορά που σε ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Δ.Σ. που θα γινόταν στις 14/11/2016,  δεν υπήρχε θέμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17/11/2016. Δεν τους βόλευε φαίνεται αυτή η συζήτηση και γι’αυτό δεν εμφανίστηκε κανένας.

Δεν θα επιτρέψουμε όμως την διάλυση του συλλόγου μας.

Σε αυτόν τον σύλλογο και τους αγώνες του δεν του πρέπει μια συγκυριακή πλειοψηφία (κατακτημένη ελέω κομματικής συγγένειας με την Δημοτική Αρχή) να τον διαλύσει.

Δεν θα επιτρέψουμε στους απόντες των μεγάλων πολιτικών και συνδικαλιστικών αγώνων του συλλόγου να τον χρησιμοποιούν για κομματικά και προσωπικά οφέλη.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ