Πάτρα: Στα εργαστήρια του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΚΕΤχ η Σία Αναγνωστοπούλου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο χώρο πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση των καταρτιζόμενων του Δημόσιου ΙΕΚ Πάτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας ΚΕΚ-ΚΕΤΧ και ΔΙΕΚ.

Στο Κ.Ε.Τ.Χ. πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, ενημερωτική επίσκεψη της πρώην Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτού Αχαΐας, Σίας Αναγνωστοπούλου, στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (Κ.Ε.ΤΧ.). Στις εν λόγω εγκαταστάσεις πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση των καταρτιζόμενων του Δημόσιου ΙΕΚ Πάτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας ΚΕΚ-ΚΕΤΧ και ΔΙΕΚ.

unnamed_2.jpg

Μετά την περυσινή επιτυχημένη εναρκτήρια συνεργασία κατά το Β’ διδακτικό εξάμηνο, υπεγράφη ανανέωση της συνεργασίας για ολόκληρη την επιμορφωτική περίοδο 2016-2017 από τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης της κ. Σίας Αναγνωστοπούλου.

Η συνεργασία αυτή κατέστη δυνατή ύστερα από τη θετική ανταπόκριση της π. Υπουργού Παιδείας σε σχετική πρόταση  του Σωματείου Πολιτικών Υπαλλήλων και κατόπιν εξασφάλισης της υποστήριξης του ταξίαρχου διοικητή του ΚΕΤΧ και του διευθυντή του ΔΙΕΚ Παναγιώτη Αναγνώστου. Ο τελευταίος αναφέρθηκε στην καινοτομία αυτού του σχεδίου που αποτελεί σημαντική πρωτοπορία αφού είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και  στο είδος του, που υλοποιείται με συνέργεια των δύο Υπουργείων.

Η κ. Αναγνωστοπούλου, ξεναγήθηκε στους εργαστηριακούς χώρους του ΚΕΚ-ΚΕΤΧ από τον υποδιοικητή του ΚΕΤΧ και τους εκπροσώπους του Σωματείου Πολιτικών Υπαλλήλων και συνομίλησε με τους εκπαιδευτές και τους καταρτιζόμενους των τμημάτων Τεχνικών Μηχανοτρονικής και Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

unnamed_4.jpg

Σε σύντομη εκδήλωση που ακολούθησε, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα που υλοποιείται η κ. Αναγνωστοπούλου, ο υποδιοικητής του ΚΕΤΧ, ο διευθυντής του ΔΙΕΚ και ο γραμματέας του  Σωματείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Η π. Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία αυτού του σχεδίου, τονίζοντας ότι η υλοποίησή του επιτυγχάνει, εκτός από το άνοιγμα και την προσφορά στην κοινωνία της Πάτρας, τη δωρεάν λειτουργία των εργαστηριακών μαθημάτων των συγκεκριμένων τμημάτων του ΔΙΕΚ, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να μισθώνει χώρους εργαστηρίων.

Με τον τρόπο αυτό αξιοποιούνται στο μέγιστο το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΕΤΧ που, με τις επιστημονικές γνώσεις τους, μεταβιβάζουν στη νέα γενιά εκπαιδευόμενων την τεχνογνωσία ώστε να μη χαθεί ο πλούτος της εμπειρίας τους. Όλα αυτά σε συνάρτηση με την υλικοτεχνική υποδομή του ΚΕΤΧ, η οποία εμπλουτίστηκε με αυτή του ΔΙΕΚ, λειτουργούν προς όφελος όλων των συνεργαζομένων.

Επιπλέον η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί απόδειξη της εξωστρέφειας του ΚΕΤΧ και του ενδιαφέροντός του για προσφορά προς την κοινωνία της Πάτρας και τους νέους της.

Τελειώνοντας, επεσήμανε  πως είναι θεμελιώδες ζήτημα η αξιοποίηση των Δημοσίων Δομών- όπως στην περίπτωση του ΚΕΤΧ- ώστε να μην κατασπαταλείται το δημόσιο χρήμα, ενώ τέτοιου είδους συνεργασίες πρέπει να αποτελέσουν  παράδειγμα για όλους, διευκρινίζοντας πως η ίδια θα υποστηρίξει αυτό το εγχείρημα με όλες της τις δυνάμεις, από την  όποια θέση βρίσκεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση καλύφθηκε δημοσιογραφικά από καταρτιζόμενους του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΔΙΕΚ Πάτρας, που συνόδευσαν την κ. Αναγνωστοπούλου, μαζί με τους εκπαιδευτές τους στην επίσκεψη, πραγματοποιώντας την  πρακτική τους άσκηση.

unnamed_1.jpg

unnamed_3.jpg

unnamed_0.jpg

 

Διαβάστε επίσης