"Πονοκέφαλος" για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. οι αντιδράσεις για την έλευση Ομπάμα - Δύο συγκεντρώσεις αύριο απόγευμα στην Πάτρα

Επί ποδός η Αστυνομική Διεύθυνση

Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας λόγω των αντιδράσεων από την έλευση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα αύριο 15 Νοεμβρίου και τη διοργάνωση δύο ξεχωριστών πορειών την ίδια ώρα.

Συγκεκριμένα, για την Πάτρα έχουν προγραμματιστεί δύο διαδηλώσεις αύριο Τρίτη το απόγευμα και ειδικότερα στις 6 μ.μ. από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου από φοιτητές, την Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» και τη  Λαϊκή Ενότητα Αχαϊας, ενώ στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Γεωργίου θα ξεκινήσουν λαϊκής τάξης, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις, εργατικά συνδικάτα και σύλλογοι γυναικών.

Η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή ένταση, για αυτό και οι συγκεντρώσεις και πορείες θα είναι υπό την διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας.

Βέβαια, εκτός από την αυριανή ημέρα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην Πέμπτη 17 Νοέμβρη στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

 

«Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους»

Καλούμε στη συγκέντρωση όλους τη μέρα άφιξης του Προέδρου των ΗΠΑ, την Τρίτη 15 Νοέμβρη, το απόγευμα, στο κέντρο της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου και ώρα 6.30.

Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Αχαΐας (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε), Εργατικά Συνδικάτα, Σύλλογοι Συνταξιούχων, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών (Ο.Γ.Ε), Φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε, απευθύνουμε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στους εργαζόμενους, στους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους.

-Για να καταδικαστεί αποφασιστικά η επίσκεψη - πρόκληση του Ομπάμα στην Ελλάδα, παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και να κηρύξουμε ανεπιθύμητο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ που η πολιτική τους μακελεύει τους λαούς.

-Για να δυναμώσει η παρέμβαση του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επεμβάσεις και πολέμους.

-Για να καταγγελθεί για άλλη μια φορά ο εγκληματικός ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

-Για να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, και να βροντοφωνάξουμε: Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

Στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής του κράτους των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα. Η επίσημη ατζέντα αυτής της παρουσίας προσδιορίζει τις πραγματικές προεκτάσεις της στο πεδίο της εξουσιαστικής διαχείρισης, επιβολής και ανταγωνισμού: γεωπολιτικοί συσχετισμοί, προσφυγικό,  οικονομία.

Το κράτος των Η.Π.Α. αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας έχοντας πρωτοστατήσει στην εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην καπιταλιστική περιφέρεια, η εμβάθυνση του ελέγχου και της καταστολής στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών, η όξυνση της λεηλασίας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και η καταστροφή του φυσικού κόσμου είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών επιδιώξεων -και των ανεπίλυτων αντιφάσεων που συνεπάγονται- του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Επιδιώξεων και αντιφάσεων που παράγουν τη βαθιά και συνολική κρίση του, ως απότοκο της πολιτικής- αξιακής του χρεωκοπίας.

Σε αυτή την επιχείρηση αποικιοποίησης κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής από την εξουσιαστική βαρβαρότητα, το αμερικανικό κράτος πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες έχοντας κεντρικό ρόλο στην ενδυνάμωση  των παγκόσμιων διαδικασιών αναδιάρθρωσης του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου, μέσω της δημιουργίας και της αναβάθμισης υπερεθνικών εξουσιαστικών μηχανισμών, λειτουργώντας ως «πρότυπο» κατασταλτικό εργαστήριο. Οι «αντι»τρομοκρατικές σταυροφορίες που έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και μαζικό ξεριζωμό μεγάλων πληθυσμών,  οι αθρόες δολοφονίες μαύρων Αμερικανών, η θεσμική  θωράκιση του καθεστώτος μέσω ειδικών νόμων, φυλακών και στρατιωτικοποιημένων σωμάτων καταστολής, είναι αρθρώσεις του γενικευμένου πολέμου που έχει κηρύξει το αμερικανικό κράτος τόσο εντός της επικράτειάς του όσο και διεθνώς ως  πρωτοπόρο τμήμα της παγκόσμιας κυριαρχίας, η οποία απαντάει στην γενικευμένη της κρίση μέσω της  επίθεσης  της στους φτωχούς και  τους απόκληρους.

Μιας επίθεσης που διεξάγεται με αυξανόμενη ένταση από την πλευρά των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και το ελληνικό κράτος. Κοινή βάση αυτής της ανισομερούς  συμμαχίας είναι η διατήρηση της εξουσιαστικής οργάνωσης των κοινωνιών, η όξυνση των συνθηκών της σύγχρονης σκλαβιάς , η απονεύρωση και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς και η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας και η ενίσχυση της δύναμής του στο πεδίο του διεθνούς γεωπολιτικού ανταγωνισμού. Ο στρατιωτικός, πολιτικός, οικονομικός και πολιτισμικός επεκτατισμός του Δυτικού Εξουσιαστικού Μπλοκ επιχειρεί να αντλεί  νομιμοποίηση και συναίνεση από την αθλιότητα που το ίδιο παράγει παγκόσμια: ο πόλεμος, ο ξεριζωμός, η φτώχεια, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, είναι ταυτόχρονα παράγωγα του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και τα φόβητρα απέναντι στις εξαθλιωμένες μάζες. Η ιδεολογική πτυχή αυτού του επεκτατισμού εμπεριέχει την προβολή του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου ως αναπόδραστης πραγματικότητας  εντός της οποίας μπορούν να υπάρξουν μόνο αστικοδημοκρατικά ψευτο-διλήμματα διαχείρισης της γενικευμένης εξουσιαστικής σήψης.

Το ελληνικό κράτος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι σταθερά προσανατολισμένο στις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικο-οικονομικής ελίτ της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα. Η πολιτική διακυβέρνηση του Σύριζα - ο οποίος ανήλθε στην εξουσία πατώντας πάνω στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της τελευταίας δεκαετίας- προκειμένου να απονευρώσει την διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια, έσπειρε την απογοήτευση και τον φόβο, άμβλυνε τα κοινωνικά και ταξικά αντανακλαστικά και έπληξε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.  Όξυνε την ταξική λεηλασία, συκοφάντησε χυδαία τις αντιστάσεις του σήμερα χωρίς να διστάζει να καπηλεύεται ταυτόχρονα (και να ευτελίζει) τους αγώνες του χθες. Εξαπέλυσε κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά κατειλημμένων χώρων αγώνα και αλληλεγγύης, χτύπησε ταξικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις μέσω των ΜΑΤ, φυλάκισε πρόσφυγες και μετανάστες και δημιούργησε στρατόπεδα-γκέτο αποκλείοντάς τους από τον κοινωνικό χώρο. Με δυο λόγια εκπλήρωσαν και εκπληρώνουν την αποστολή τους στο ακέραιο, που δεν είναι άλλη από την διαρκή προσπάθεια, στο κομμάτι που τους αναλογεί, για την ανεμπόδιστη επιβολή της σύγχρονης δικτατορίας του Κράτους και του Κεφαλαίου, του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού. Αυτή η κοινή επιδίωξη, που ενώνει ακατάλυτα το ελληνικό και το αμερικανικό κράτος, είναι η βάση κάθε εξουσιαστικής συμμαχίας.

 Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

Στην εξουσιαστική σήψη και την επίθεση τον διεθνών και ντόπιων κυρίαρχων αντιπαρατάσσουμε την κοινωνική και ταξική οργάνωση των καταπιεσμένων. Στην απροκάλυπτη παρακμή του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών, αντιπαρατάσσουμε τη νιότη της Κοινωνικής Επανάστασης, τη μόνη πραγματική διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΗΨΗ
ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων
Νοέμβρης 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ:

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6μμ, Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» - μέλος της ΑΠΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 6μμ, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»- μέλος της ΑΠΟ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ) 5:30μμ, Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- Συμμετοχή στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

 

Ανακοίνωση της Λαικής Ενότητας Αχαίας

Η Λαϊκή Ενότητα Αχαϊας προσυπογράφει το κείμενο που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα.

Το κείμενο συγκεκριμένα αναφέρει:

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 43 χρόνια από την μεγαλειώδη κινητοποίηση λαού και νεολαίας ενάντια στην αμερικανοστήριχτη χούντα.

Αυτές τις μέρες επέλεξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ να επισκεφτεί την χώρα θέλοντας με τη σειρά του να ενισχύσει τα φιλοπόλεμα και καταστροφικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή και παράλληλα να προωθήσει την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας παρουσιάζει αυτήν την επίσκεψη σαν την ευκαιρία για να μπορέσει να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους την ολοένα και πιο ασφυκτική πολιτική που επιβάλουν η «εταίροι» μας εντός ΕΕ.

Αυτή η επίσκεψη δεν έχει καθόλου τον «ειρηνευτικό» χαρακτήρα που έτσι όπως πλασάρετε από τα κυβερνητικά επιτελεία. Ο αμερικάνος πρόεδρος δεν είναι «φίλος» της χώρας και του λαού. Αντιθέτως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την ευρωατλαντική συμμαχία των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο εξυπηρετεί με βάσεις, συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και δυνάμεις αυτή την πολιτική, αλλά πρόθυμα θα συζητήσει όλες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, απαιτήσεις που φέρνουν το λαό μας αντιμέτωπο με εμπλοκή με νέους κινδύνους από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κατάσταση στην περιοχή

Αυτή η επίσκεψη έχει σαν στόχο την ενίσχυση σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό εδίο της αμερικάνικης επιρροής στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, μια κατεύθυνση που δεν αλλάζει χαρακτηριστικά με την εκλογή Τραμπ, αλλά θα ενταθεί στο μέλλον . Οι πολεμικές αντιπαραθέσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία) ,απ’την Ουκρανία μέχρι την Μέση Ανατολή, διαμορφώνουν το πιο επικίνδυνο και αιματηρό τοπίο για τους λαούς. Οι επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου καταστρέφουν χώρες γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων, και για αυτές τις επιδιώξει η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αποδεχτεί κάθε απαίτηση, διαλέγοντας στρατόπεδο καλωσορίζοντας τον Ομπάμα στις 15 Νοέμβρη. Ο πλανητάρχης έρχεται ως «σύγχρονος ντίλερ» των συμφερόντων του αμερικάνικου οικονομικού κατεστημένου, που παρά την αλλαγή στο Λευκό Οίκο, είναι αυτά που υπηρετούν οι πρώην και μελλοντικοί κυβερνώντες των ΗΠΑ. Δεν έρχεται «να βοηθήσει για το χρέος της χώρας», αλλά απαιτώντας μεγαλύτερη συμμετοχή της στους σχεδιασμούς, ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, στο πλευρό των ΗΠΑ. Μεγαλύτερο μερίδιο στη λεία από τις μνημονιακές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προωθούν τα μνημόνια και το ΔΝΤ. Εξασφάλιση της συμφερόντων των αμερικάνικων πολυεθνικών στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς στην περιοχή, προώθηση των δικών τους απαιτήσεων στο Κυπριακό. Είναι ο πρόεδρος που συνέχισε τις πολιτικές των επεμβάσεων σε όλο τον πλανήτη, το κυνήγι των μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ, την «προστασία» των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. με τα πλοία του ΝΑΤΟ από τους πρόσφυγες των πολέμων τους.

Αυτή η πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, σε όλη την Ελλάδα να αντηχήσουν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα των διαδηλώσεων . Η τρομοκρατία και η καταστολή που ετοιμάζουν για την Αθήνα να σπάσει με την μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

Να τιμήσουμε και στην πάτρα το πραγματικό νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τα συνθήματα «έξω οι ΗΠΑ-έξω το ΝΑΤΟ». 

Να φωνάξουμε στις 15 Νοέμβρη «ανεπιθύμητος» με τη μαζική μας παρουσία στους δρόμους τις Πάτρας .

Καλούμε σε μαζική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση μπροστά από το Παράρτημα στις 15 Νοέμβρη 6:00 μμ

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΗΠΑ ΕΕ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ

Οργανώσεις και Συλλογικότητες ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ