Καταστροφή από τον ανεμοστρόβιλο του ενός λεπτού! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΒΟΥΠΡΑΣΙΑ

Ανεμοστρόβιλος επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη την περιοχή Κουγέϊκα στην Βουπρασίακαι ξήλωσε τουλάχιστον σαράντα στρέμματα θερμοκηπίων, στην πλειονότητά τους πρώϊμη φράουλα που βρισκόταν στο στάδιο της άνθισης.

Η διάρκεια του ανεμοστρόβιλου ήταν περίπου ένα λεπτό αλλά ο χρόνος αυτός ήταν αρκετός για να σπείρει την καταστροφή σε θερμοκήπια της περιοχής. Η ίδια περιοχή έχει πληγεί άλλες τέσσερις φορές από έντονα καιρικά φαινόμενα μέσα σε ένα χρόνο, αλλά είχε αντέξει. Οι ζημιές στα θερμοκήπια ήταν σχετικά μικρές και οι αγρότες με δικά τους έξοδα τις αποκαταστούσαν.  Αυτή την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η ένταση του ανεμοστρόβιλου ισχυρή και στο πέρασμά του δεν άφησε σίδερα και νάιλον. Τα πήρε και τα σήκωσε δεκάδες μέτρα μακριά. Ευτύχημα ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν εργάτες στην περιοχή…

Οι ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων σε απόγνωση. «Αμφιβάλλουμε αν θα λάβουμε αποζημιώσεις αφού τα θερμοκήπια θεωρούνται ξένα σώματα για τον ΕΛΓΑ», μας λένε. Συγκλονιστική όμως είναι η φράση που μας λέει άλλος αγρότης της περιοχής: « Πολλοί θέλουν να βάλουν θερμοκήπια αλλά το αποφεύγουν, γιατί ξέρουν ότι αν πάθουν ζημιά δεν θα αποζημιωθούν …Έχουν πάθει ψυχολογικό σοκ»

patrisnews.com 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ