Δημήτρης Τζανακόπουλος: To ΕΣΡ αναλαμβάνει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εφαρμόζοντας το νόμο Παππά

Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Αποφασιστικό βήμα για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου χαρακτηρίζει τη η συναίνεση που επιτεύχθηκε για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως σημειώνει, πλέον το ΕΣΡ αναλαμβάνει να διεξάγει και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό το διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, εφαρμόζοντας το νόμο Παππά. 

Ο κ.Τζανακόπουλος, λίγες ώρες μετά την εκφρασμένη συναίνεση στη Βουλή, στο πρόσωπο του κ.Αθανασίου Κουτρομάνου, διατυπώνει αιχμές εναντίον της ΝΔ σημειώνοντας ότι «ακόμη και η ΝΔ μετά την γενική κατακραυγή – η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης – αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στην νομιμότητα. Έπραξε, έστω και τώρα, αυτό που όφειλε να έχει πράξει από την πρώτη στιγμή τηρώντας τη συνταγματική της υποχρέωση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει στη δήλωσή του σημειώνοντας ότι η στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει το ΕΣΡ είναι απαραίτητη. «Η Ελλάδα αξίζει επιτέλους να βγει από τη σκοτεινή περίοδο της κυριαρχίας των διαπλεκόμενων συμφερόντων και να περάσει στην εποχή της διαφάνειας και της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι και θα παραμείνει αρωγός του ΕΣΡ σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης