Λαοκρατία ή Κοινοβουλευτική Δημοκρατία;

Του Θεόδωρου Καράογλου, Βουλευτή Ν.Δ.

Η απόφαση του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκε ως αντισυνταγματική η κυβερνητική προσπάθεια φίμωσης των ΜΜΕ, μπορεί να ήταν νίκη του αυτονόητου, της λογικής, της Δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, ωστόσο το θέμα της σύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δεν πρέπει να εξελιχθεί σε εθνικό μας δράμα.

Αναμφίβολα το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών είναι σοβαρό, όμως σε καμία περίπτωση η Νέα Δημοκρατία δεν είναι διατεθειμένη να συμμετέχει στην απέλπιδα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι ως κόμμα μας ενδιαφέρει να υπερασπιστούμε τη θεσμική τάξη. Για αυτό ξεκαθαρίσαμε ότι πρωτεύον ζήτημα για εμάς δεν είναι τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αλλά η κατάργηση και όχι η αναστολή του εκτρωματικού νόμου Παππά.

Σε αυτήν τη λογική, εξάλλου, εντάσσεται και η σχετική πρόταση Νόμου που καταθέσαμε, διασφαλίζοντας την πολυφωνία της ενημέρωσης, την αποφυγή του «μαύρου», την προστασία των θέσεων εργασίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ασφαλώς την εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία.

Από εκεί και πέρα η Νέα Δημοκρατία στρέφει την προσοχή της στα σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας όπως οι οφειλές που αυξάνονται, οι συντάξεις που κόβονται, οι επιχειρήσεις που κλείνουν. Βλέπετε, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο τα ΜΜΕ, αλλά η αδυναμία επένδυσης στο αύριο, το πελατειακό κράτος, η υπανάπτυξη.

Το επιβεβαιώνουν, άλλωστε, σημαντικοί οικονομικοί δείκτες. Η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση σε μια περίοδο που η υπόλοιπη Ευρώπη πετυχαίνει ρυθμούς ανάπτυξης, οι εξαγωγές μειώθηκαν λόγω των capital controls και της υψηλής φορολογίας, οι φορολογικές επιβαρύνσεις οδήγησαν στην περαιτέρω συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, οι ιδιωτικοποιήσεις καθυστερούν δραματικά, το χρέος των ιδιωτών προς τράπεζες και εφορίες αυξήθηκε κατά 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ ανά μήνα το πρώτο οκτάμηνο του 2016.

Με λίγα λόγια το «καραβάνι» βάζει όπισθεν…

Για αυτό και εμείς, ως κοινωνία και οικονομία, ήρθε η ώρα να  κατασταλάξουμε στο εάν θέλουμε να ζούμε σε καθεστώς λαοκρατίας (όπως επιχειρεί να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ) ή ουσιαστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (όπως την ορίζει το Σύνταγμα).

Απαντώντας στο παραπάνω ερώτημα, αποφασίζουμε ποιόν δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε ως Έθνος.

Διαβάστε επίσης