Άκαρπη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη σύσταση του ΕΣΡ

Δεν επετεύχθη η απαιτούμενη πλειοψηφία ούτε μετά από τη νέα πρόταση του Νίκου Βούτση

Xωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η πέμπτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με αντικείμενο τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Δεν επετεύχθη η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5, ούτε μετά από τη νέα πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Συγκεκριμένα,  όπως μεταδίδει το enikos.gr, μόνο 16 βουλευτές ψήφισαν «ναι», δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έξι βουλευτές δήλωσαν «παρών», δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ένας βουλευτής δήλωσε «όχι», δηλαδή ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, και ένας βουλευτής απουσίαζε, ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης είχε αποσύρει την αρχική εισήγησή του με προτεινόμενο για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας είχε δηλώσει ότι η πρόταση στο πρόσωπο του πρέπει να παραμείνει μόνο εφόσον ενώνει τις πολιτικές δυνάμεις. Ακολούθησε ολιγόλεπτη διακοπή της διάσκεψης των προέδρων και επανάληψη της διαδικασίας με νέα εισήγηση.

Ο Νίκος Βούτσης είπε ότι προσχωρεί στην πρόταση να αναλάβει επικεφαλής ο Ροδόλφος Μορώνης, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου πρότεινε τον Βασίλη Μουλόπουλο.  Για μέλη του ΕΣΡ πρότεινε τους: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλη Καραποστόλη, Νίκο Κιάο, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου (σ.σ.διανύει ήδη θητεία), Αγγελική Σγώρα και ο Ιωάννη Τζαννετάκο.

Τη διαφωνία του με το να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ο Βασίλης Μουλόπουλος εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος πρότεινε για τη θέση αυτή τον Νίκο Κιάο. Αντίστοιχο αίτημα για την απόσυρση του ονόματος του κ .Μουλόπουλου για τη θέση του αντιπροέδρου εξέφρασε και το Ποτάμι.  Η πρόταση έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής και προτάθηκε ως μέλος ο Βασίλης Μουλόπουλος και ως αντιπρόεδρος ο Νίκος Κιάος. Έτσι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έδωσε την θετική της ψήφο, όπως και το Ποτάμι. 

Διαβάστε επίσης