Αριστείδης Μπαλτάς: Η ΝΔ δεν θέλει να φτιαχτεί ΕΣΡ

«Είναι ένα τοπίο το οποίο δεν έχει ρυθμιστεί ποτέ»

«Αν θα βρεθεί λύση στη σημερινή διάσκεψη των προέδρων εξαρτάται από η ΝΔ», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm», ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μέσω ΕΣΡ. «Είναι ένα τοπίο το οποίο δεν έχει ρυθμιστεί ποτέ. Προσπαθούμε να το ρυθμίσουμε μέσω ΕΣΡ, αλλά η ΝΔ δεν θέλει να φτιαχτεί ΕΣΡ. Ελπίζω, έστω την τελευταία στιγμή, να ανακρούσει πρύμναν και το απόγευμα στη διάσκεψη των προέδρων και να προχωρήσει το θέμα», τόνισε.

Ο κ. Μπαλτάς είπε επίσης, ότι η τηλεόραση είναι αγαθό δημόσιο, οφείλει να έχει πλουραλισμό, πολιτιστικές ζώνες, να βοηθήσει στην ανάπτυξη ιδεών, προτάσεων, σκέψεων κλπ, που -όπως υπογράμμισε- αφορούν όλες τις πτυχές της ζωής μας γενικότερα και πρόσθεσε: «Και ένα σωστά ρυθμισμένο και σαφές, ως προς τις λειτουργίες του και τις αρμοδιότητές του, ΕΣΡ θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό θέλουμε, αυτό θέλαμε από την αρχή, αλλά προσκρούουμε σε τοίχους μικροπολιτικής».

Στο μεταξύ, σε ερώτηση για την εξέλιξη των έργων στο μετρό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπαλτάς χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών και άλλων παραγόντων, οι οποίοι εμπλέκονται στην κατασκευή και τόνισε ότι αντιμετωπίστηκαν προβλήματα και δόθηκαν λύσεις που αφορούν την επιτάχυνση του έργου. «Νομίζω ότι είμαστε σε συντονισμό, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία, όπου πλευρές που θεωρητικά τις αντιλαμβάνονται πολλοί ως αντίπαλες, να μπορούν να συνεργαστούν» επισήμανε ο κ. Μπαλτάς, κάνοντας γνωστό ότι αν χρειαστεί θα γίνουν και ορισμένες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Καταλήγοντας, είπε ότι «οι εργασίες στους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Στο σταθμό Βενιζέλου τα πράγματα προχωρούν πολύ κανονικά, στον σταθμό Αγίας Σοφίας έχουν παρατηρηθεί κάποιες καθυστερήσεις και αυτές ακριβώς, με κάποια σύντομα μέτρα σήμερα δρομολογούμε, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απ’ όλες τις πλευρές», τόνισε.

Διαβάστε επίσης