Τον Πολύδωρα προτείνει η Κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ-Συναντήθηκε με Τσίπρα-Τι απαντά η ΝΔ-ΝΕΟΤΕΡΑ

για τη θέση του επικεφαλής

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ο Βύρων Πολύδωρας είναι και επίσημα η πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Πολύδωρας στις δηλώσεις του έθεσε ως προϋπόθεση να συγκροτηθεί το ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα καίριο σημείο, πρόταση που όπως είπε έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

«Εννοείται ότι στην επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή του διαγωνισμού» συμπλήρωσε ο κ. Πολύδωρας.

Σε ερώτηση αν με όσα λέει ζητά την απόσυρση του νόμου Παππά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι «μου είναι αδιάφορο».

Ο κ. Πολύδωρας χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τις τηλεοπτικές άδειες ως «βραχυκύκλωμα» και έκανε λόγο για «τιμητική πρόταση».

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία λίγο πριν την είσοδό του στο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επικοινωνιακά παιχνίδια», ο Βύρων Πολύδωρας είπε ότι «εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια ούτε είδα στο πνεύμα τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα αλλά τάση για συναίνεση που είναι και προϋπόθεση της δικής μου παρεμβασεως».

Είπε, δε, ότι επιθυμία του είναι να επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και να εκθέσω τις απόψεις μου στον ΠτΔ με πνεύμα συναινετικό.

«Θέλω να είμαι παράγοντας θεσμικής εξομάλυνσης» κατέληξε ο κ. Πολύδωρας.

Την ίδια ωρα η ΝΔ απαντά οτι για την συγκρότηση του ΕΣΡ, δεν τίθεται θέμα προσώπων, αλλά η απόσυρση του Νόμου Παππά ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τον Βύρωνα Πολύδωρα φαίνεται να  επέλεξε η κυβέρνηση, ως το πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Πέμπτη το βράδυ, σε ημίωρη τηλεφωνική επικοινωνία ουσιαστικά «κλείδωσε» η επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού οι δύο άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και συνομίλησαν για πάρα πολλά θέματα της πολιτικής. 

Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε διαθέσιμος να συμβάλει- όχι από υπουργική θέση- με τον τρόπο που μπορεί σε θέματα μείζονος εθνικής σημασίας και το θέμα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της νομιμότητας του τηλεοπτικού τοπίου είναι από αυτά που θεωρεί και ο ίδιος μείζονας σημασίας. Κάπου εκεί, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να διαρρεύσουν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές για επιλογή που δεν θα μπορεί να δίνει άλλοθι στη ΝΔ για να μη συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, προαναγγέλλοντας ότι θα προταθεί ένα πρόσωπο έκπληξη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα, το οποίο- όπως έλεγαν- δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει η ΝΔ, έριχναν το μπαλάκι στην αξιωματική αντιπολίτευση.