Πάτρα: Ο Δήμος δηλώνει αναρμόδιος αλλά και αλληλέγγυος στους Σύρους πρόσφυγες του Ρίου

ανακοινωση της δημοτικης αρχης

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην εμπλοκή του Δήμου Πατρέων σε σχέση με την εγκατάσταση οικογενειών Σύρων προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα του Ρίου, η Δημοτική Αρχή διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα, άρα και εμπλοκή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που παρέλαβε το tempo24.gr  "η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε από τον αρμόδιο εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ότι την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος την έχουν η Αρμοστεία και η κυβέρνηση. Ενημερωθήκαμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αναζητούνται οικίες και ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή μας, για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων, στους οποίους έχουν δοθεί τα ανάλογα έγγραφα για να μεταβούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Για την Δημοτική Αρχή και το λαό της Πάτρας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, δεν αποτελούν απειλή γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και να στηρίζουμε το δικαίωμά τους για την απευθείας μεταφορά από τις χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με βάση τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου."

Διαβάστε επίσης