Πάτρα: Πράξη ανθρωπιάς από την Bergmann Kord - Συμμετέχει στην εθελοντική προσφορά μαλλιών

προωθεί την πρωτοβουλία «Hope for Hair»

Σήμερα Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης ΖΩΗΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ & ΦΩΤΟΣ “PINK THE CITY” που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Αχαΐας «Άλμα Ζωής» θα διεξαχθεί στο καφέ "Σταθμός"  μία παράλληλη ενέργεια από την πρωτοβουλία «HAIR for HELP», την κίνηση εθελοντικής προσφοράς μαλλιών με σκοπό την παραγωγή περουκών για καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικές ομάδες και η οποία υποστηρίζεται από τις Κλινικές Μαλλιών Bergmann Kord.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του συμβολικού περιπάτου 1.5 χλμ. ενάντια στον καρκίνο του μαστού που θα ξεκινήσει από τα Ψηλά Αλώνια, θα κατηφορίσει την Οδό Δημ. Γούναρη, θα διανύσει τον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου και από την Αγίου Νικολάου θα καταλήξει στο Μόλο της Πάτρας.

Εκεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι συνεργάτες της Κλινικής Μαλλιών Bergmann Kord Πάτρας (Αγ. Ανδρέου 111) θα σας βοηθήσουν να προσφέρετε τουλάχιστον 20 εκατοστά από τα μαλλιά σας, με την ειδική διαδικασία η οποία εφαρμόζεται στις περιπτώσεις αυτές, προκειμένου η συλλογή των μαλλιών να γίνει με βάση τις εγκεκριμένες προδιαγραφές.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του σκοπού της εκδήλωσης και της αναμενόμενης μεγάλης ζήτησης για προσφορά, η διαδικασία θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες στους χώρους του Επιστημονικού Κέντρου Bergmann Kord Πάτρας.

Η Bergmann Kord, μέλος του Kord Group, η πρώτη κλινική μαλλιών στην Ελλάδα με παρουσία από το 1979 και διενέργεια65.000, αισθητικά άρτιων, μεταμοσχεύσεων μαλλιών, είναι ένα από τα πιο εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης της τριχόπτωσης παγκοσμίως.

Εκτός της συνεχούς προσπάθειας για παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών όσον αφορά στο επιστημονικό αντικείμενο,βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας της Bergmann Kord αποτελεί η προσφορά έργου Αλληλεγγύης μέσω της ενεργού Συνεισφοράς στο Κοινωνικό Σύνολο.

Κορωνίδα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποτελεί η πρωτοβουλία «HAIR for HELP».

Η κίνηση «HAIR for HELP» ενθαρρύνει εθελοντές να προσφέρουν τα μαλλιά τους, προκειμένου να κατασκευαστούν περούκες παθήσεων οι οποίες στη συνέχεια παρέχονται, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, σε άπορους, καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας.

Τα τελευταία χρόνια η πρωτοβουλία μετατράπηκε σε «Κίνηση» αφού συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση από πολλούς χώρους και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες.

Στόχος του «HAIR for HELP» είναι, πρωτίστως, να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει, καθώς και να αυξήσει τη συμμετοχή του κόσμου σε αντίστοιχες κινήσεις Κοινωνικής Συνεισφοράς.

Σημαντικής σημασίας και ανεκτίμητης αξίας είναι, τέλος, η επιμόρφωση των παιδιών, προκειμένου να ενστερνιστούν τιςαξίες του Εθελοντισμού και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δημιουργώντας – με τον τρόπο αυτό - νέες γενιές εθελοντών.

«Σήμερα δωρίζουμε τα μαλλιά μας, αύριο προσφέρουμε αίμα για να σώσουμε μια ζωή, μεθαύριο γινόμαστε, συνειδητά, δωρητές οργάνων…»

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε :

στο «Άλμα Ζωής» Πάτρας (Γούναρη 37, Τ.Κ. 262 21, Πάτρα, Τηλ./Fax: 2610 222274, Email: [email protected]) ή
στο Επιστημονικό Κέντρο Bergmann Kord Πάτρας (Αγ. Ανδρέου 111, Τ.Κ. 262 21, Πάτρα, Τηλ.: 2610 424545 Email :[email protected])