Πάτρα: Ροζ θα "βαφτεί" το απόγευμα το Δικαστικό Μέγαρο - Αύριο ο περίπατος από το "Άλμα Ζωής"

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Pink the City 2016

"Ντύνεται" στα ροζ από σήμερα το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, στα πλαίσια του μήνα Οκτώβρη,  μήνα Διεθνώς αφιερωμένου στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού αλλά και της μεγάλης μας εκδήλωσης Pink the City 2016.

Σήμερα Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, θα φωταγωγηθεί ροζ, στα πλαίσια της εκδήλωσης του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού "Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας "Pink the City 2016".

Η φωταγώγηση, υπό τους ήχους του Σαξοφώνου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα. 

Ο Σύλλογος  απευθύνθηκε στην Πρόεδρο των Εφετών Πάτρας κα Καρατζά Στεφανία, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά, ώστε ένα κτίριο σύμβολο της πόλης μας να φωταγωγηθεί με ροζ χρώματα όπως δεκάδες κτίρια σύμβολα σε όλο τον κόσμο, κάθε μήνα Οκτώβρη, έχουν φωταγωγηθεί προκειμένου να  μεταδώσουν το μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Το δικαστικό μέγαρο αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη μας, έχει στοιχεία νεοκλασικισμού με έμφαση στην μνημειακότητα των έργων και με στοιχεία μορφολογικά όπως δωρικούς κίονες και αετώματα, καθώς και συμμετρία στις όψεις.

Αποτελεί έργο του Πάνου Καραθανασόπουλου,  η κατασκευή του ξεκίνησε το 1926 και ολοκληρώθηκε το 1931.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος περίπατος με χιλιάδες συμμετοχές γυναικών από τα Ψηλά Αλώνια στο Λιμάνι της Πάτρας, με κεντρικήπαρουσιάστρια την Εύη Αδάμ.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο και μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου.

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Αχαΐας, τα τελευταία 15 χρόνια, μέσα από στοχευόμενα προγράμματα, ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί τον γυναικείο πληθυσμό στον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο, δεδομένου ότι, ο καρκίνος του μαστού εφόσον διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να είναι ως και ιάσιμος.

Διαβάστε επίσης