Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός… κατάπιε τον Παναθηναϊκό!

Κυρίαρχοι σχεδόν σε όλο το ματς οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στα φετινά ντέρμπι, καθώς διέλυσε 88-63 τον Παναθηναϊκό Superfoods στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του! 

Κυρίαρχοι σχεδόν σε όλο το ματς οι «ερυθρόλευκοι», όπου μάζεψαν συνολικά 48 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 20 ήταν επιθετικά, ενώ με την πρώτη ευκαιρία πετύχαιναν πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. 

Πρώτος σκόρερ ο Πρίντεζης για την ομάδα του Πειραιά με 18 πόντους, με τον Λοτζέσκι να προσθέτει 15 (και 9 ριμπάουντ) και τον Γκριν να αντικαθιστά επάξια τον Σπανούλη (2π., 7 ασ.) στο παρκέ, μετρώντας 14 πόντους. Από το «τριφύλλι», ο Μπουρούσης είχε 12 πόντους, με τους Σίνγκλετον και Γκιστ να προσθέτουν από 10 ο καθένας. 
 

Το ματς


Χωρίς έκπληξη η αρχικά πεντάδα του Ολυμπιακού (Μπιρτς, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σπανούλης και Μάντζαρης), ενώ ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε τον Μπουρούση στον πάγκο, ξεκινώντας με τους Σίνγκλετον, Γκιστ, Χαραλαμπόπουλο, Φελντέιν και Καλάθη. Σφιχτό –όπως αναμενόταν- με δυνατές άμυνες ήταν το ματς στα πρώτα του λεπτά, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν κυρίως ύστερα από επιθετικά ριμπάουντ (7-7). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πρώτοι τις λύσεις από την περιφέρεια, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απαντούσαν με τρέξιμο στο γήπεδο με Χάκετ και Γκριν (που ήρθαν από τον πάγκο), φτάνοντας ακόμη και στο +9 (20-11). Οι «πράσινοι» σταμάτησαν το σερί των Πειραιωτών με τους Μπουρούση και Παππά (20-15), με το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να ήταν στο 23-17. 



Ο Μπουρούσης ξεκίνησε «ζεστός» στο δεύτερο δεκάλεπτο (26-22), αλλά ο Ολυμπιακός στη συνέχεια χτύπησε στο ανοικτό γήπεδο για να πάρει τη διψήφια διαφορά (32-22), στα πρώτα δύο λεπτά. Μέσα από την εξαιρετική της άμυνα, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκοψε το ρυθμό των γηπεδούχων και με σημείο αναφοράς τον Έλληνα σέντερ στην επίθεση (που… αλώνιζε στη ρακέτα), ροκάνισε αρκετά τη διαφορά (36-31). Όμως, όταν βγήκε ο Μπουρούσης από το παρκέ, ο Παναθηναϊκός Superfoods έμεινε χωρίς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά (3:37’’) και με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται άψογα -με τρίποντα του Λοτζέσκι- τα επιθετικά τους ριμπάουντ, ξέφυγαν στο +16 (47-31). Το πρόβλημα των φιλοξενούμενων στην επίθεση δεν λύθηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με το τρίποντο του Μάντζαρη να στέλνει τους Πειραιώτες στα αποδυτήρια με το +18 (50-32). 



Στο ίδιο μοτίβο το ντέρμπι και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός –χωρίς Μπουρούση στο παρκέ- και ο Ολυμπιακός να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο και να παίρνει τα επιθετικά ριμπάουντ, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +22 (60-38), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέλεξαν εμφανώς να παίξουν με τον χρόνο. Αλλά, η σωστή κυκλοφορία, μαζί με τον «καυτό» Πρίντεζη (που τελείωνε σχεδόν όλες τις επιθέσεις), τους έδιναν τη δυνατότητα να διατηρούν στα ίδια επίπεδα τη διαφορά και με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν μέσα από προσωπικές ενέργειες να μειώσουν, το σκορ του δεκαλέπτου τους βρήκε στους +19 (68-49). 



Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια, με τον Φελντέιν, να μπουν στο παιχνίδι (70-54), αλλά η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε με τον Παπαπέτρου, ο οποίος με δικούς του πόντους έστειλε τη διαφορά στο +21 (75-54). Παρά τη μεγάλη απόσταση των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός συνέχισε τη σκληρή του άμυνα και συνεχίζοντας τους αιφνιδιασμούς, εκτόξευσε ακόμη περισσότερο την υπέρ του διαφορά (86-59). Όπως είναι φυσικό, τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να θριαμβεύει με το τελικό 88-63! 

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 50-32, 68-49, 88-63 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 9, Σπανούλης 2 (7 ασ.), Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Γκριν 14 (2), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 7 (1), Μιλουτίνοφ 3, Χάκετ 9 (1), Λοτζέσκι 15 (3 τριπ., 9 ριμπ.). 

Παναθηναϊκός Superfoods (Πεδουλάκης): Σίνγκλετον 10, Φελντέιν 9 (2), Γκιστ 10 (1), Χαραλαμπόπουλος 2, Καλάθης 5 (1), Ρίβερς 3, Φώτσης 3 (1), Παππάς 9 (1), Μπουρούσης 12.

ΠΗΓΉ sportfm.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ