Κομάντος ψάχνουν στο Βουραϊκό για το Τσέσνα - ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

αεροπόρος και πιλότος ελικοπτέρου Super Puma ο χειριστής

Στο φαράγγι του Βουραϊκού έψαχναν όλη τη νύχτα για το ελαφρύ αεροσκάφος Τσέσνα που αγνοείται από χθες το απόγευμα. Ώρες αγωνίας για τους δυο επιβαίνοντες στο ελαφρύ αεροσκάφος. 

Το αεροσκάφος C-130 που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αποχώρησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Ανδρες της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης της ΠΑ και ένα Super Puma ερευνούν τη περιοχή για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του αεροσκάφους.

Όλη τη νύχτα ελικόπτερο Super Puma, ερευνούσε την περιοχή, η οποία είναι ορεινή και γεμάτη χαράδρες.

31-meed.jpg

Από εδάφους τα κομάντο της 31 ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με δυνάμεις της ΕΜΑΚ όργωναν την περιοχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν τους δυο αγνοούμενους.

Ο ένας αγνοούμενος είναι συνάδελφός τους αεροπόρος και πιλότος ελικοπτέρου Super Puma της 112 ΠΜ.

Ο 32χρονος κυβερνήτης του ελαφρού αεροσκάφους, είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, και υπηρετεί στα Super Puma. Πολλές φορές πετούσε με αεροπλάνα της αερολέσχης ως εκπαιδευτής, ενώ υπάρχει και ένας εκπαιδευόμενος.

Το πρωί ο πιλότος είχε περάσει από το αεροδρόμιο της Θήβας, από όπου είχε κάνει checkin και το είχε δημοσιοποιήσει στους φίλους του μέσω του Facebook. 

check-in.jpg

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τα Μέγαρα το μεσημέρι πέταξε προς την Πελοπόννησο και το απόγευμα έκανε την πτήση της επιστροφής.Στις 17.15,είχε την τελευταία επικοινωνία με πύργο ελέγχου με το Κέντρο Ελέγχου της Ανδραβίδα.

Σύμφωνα με τη NOTAM Που εκδόθηκε χθες, το επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται στο δάσος των Καλαβρύτων  περιοχή έχει χαράδρες και πυκνή βλάστηση.

notam.jpg