Δυτική Αχαΐα: Περισσότερα από 50 τα πρόστιμα για τις παράνομες συνδέσεις του νερού – Αντιδράσεις και παρέμβαση της Αστυνομίας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔ ΣΠΥΡΟΥ ΤΡΑΧΑΝΗ

Μέχρι και η Αστυνομία παρενέβη σε αρκετές περιπτώσεις, όταν η υπηρεσία της ΔΕΥΑ Δύμης επιχείρηση να κόψει παράνομη παροχή νερού.
Αυτό επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δύμης Σπύρος Τραχάνης ο οποίος μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ, είπε ότι η κατάσταση που περιήλθε στα χέρια του με την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν χαώδης και απελπιστική.
«Ότι ήθελε ο καθένας είχε κάνει. Υπήρχε μεγάλη ασυδοσία από εκείνους κυρίως που πότιζαν μεγάλες καλλιέργειες. Ήταν λοιπόν άδικο τόσα χρόνια, να σπαταλούν με αυτό τον τρόπο το πόσιμο νερό και οι συνεπείς πολίτες να μην έχουν σταγόνα στα σπίτια τους».
Ο κ. Τραχάνης, είπε ότι η ΔΕΥΑΔ έχει ξεκινήσει «εκστρατεία» διακοπών παράνομων συνδέσεων σε μεγάλα χωριά, όπως Λιμνοχώρι, Νιφορέικα, Πέττα, Ριόλο, Κρίνο, Περιστέρα, Αχαϊκό, Άνω και Κάτω Αλισσό, Μαζαράκι, Μετόχι, Λάππα, Αγιοβλασίτικα, Άνω Αχαγιά, Φώσταινα, Άρλα, Σαντομέρι και Πόρτες.
Περισσότερα από 50 πρόστιμα 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΔ ΣΠΥΡΟΣ ΤΡΑΧΑΝΗΣ


Σύμφωνα με τον κ. Τραχάνη μέχρι σήμερα έχει ελεγχθεί το 60% των παροχών ενώ έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε περισσότερους από 50 ιδιώτες που είχαν προχωρήσει σε παράνομη σύνδεση νερού.
«Παράλληλα σε όλες αυτές τις περιοχές, μπήκαν νέα ρολόγια μέτρησης των παροχών και μάλιστα ένα ειδικό σύστημα ασφάλειας που δεν επιτρέπει την κλοπή», συμπληρώνει ο κ. Τραχάνης.
Σε ότι αφορά τις διαμαρτυρίες για το νερό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ τόνισε ότι οι πολίτες που είναι συνεπείς έχουν δίκιο, όμως διαπίστωσε – όπως είπε στη ΓΝΩΜΗ – ότι αυτοί που διαμαρτύρονται έντονα είναι αυτοί που είχαν τις παράνομες συνδέσεις!
Ο κ. Τραχάνης είπε επίσης ότι γίνεται ένας μεγάλος αγώνας προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα στην παροχή του νερού στη δυτική Αχαΐα, πρόβλημα το οποίο απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία.
Επανέλαβε ότι η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη, με τεράστιο όγκο που έπρεπε να ελεγχθεί και με λιγοστές δυνάμεις από την υπηρεσία. «Δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς να παίρνω χρήματα, μαζί με έναν υπάλληλο και δύο υδραυλικούς. Όμως αυτή την κατάσταση θα την σταματήσουμε», καταλήγει ο κ. Τραχάνης.
Εντάσεις και επεισόδια 
Πολλές είναι οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δύμης, όταν η υπηρεσία επιχειρεί να διακόψει μια παράνομη παροχή.
Μάλιστα οπως αναφερει ο κ. Τραχάνης υπήρχαν περιπτώσεις, που χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Παρόλα αυτα, εμείς προχωρήσαμε κανονικά σε αυτό που έπρεπε να κανουμε. Νομίζω ότι στο τέλος, το καταλάβαιναν και οι ίδιοι οι πολίτες», σημειωνει ο κ. Τραχάνης.
Η περίπτωση της Λακκόπετρας
Μια περίπτωση που απασχολεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους της περιοχής, είναι η Γκρινίτσα στην Λακκόπετρα. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τραχάνης για την έλλειψη νερού, είπε η δεξαμενη του συγκεκριμένου οικισμού βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από τα σπίτια και ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα.
Σε ότι αφορά τις παράνομες συνδέσεις, για τις οποίες έκανε καταγγελία ο Σύλλογος Παραλίας Λακκόπετρας στη ΓΝΩΜΗ με φωτογραφικό υλικό, ο κ. Τραχάνης υποστήριξε ότι ήταν συνδέσεις της ΔΕΥΑΔ για να βοηθήσει άλλο αγωγό ώστε να μην διακοπεί η παροχή νερού.
 

Διαβάστε επίσης