Να ρίξει τους τόνους για τα όρια συνταξιοδότησης επιχειρεί η Θάνου

Τι είπε σε συνάντηση που είχε σήμερα με δικαστές και εισαγγελείς

​Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε στους κόλπους της Δικαιοσύνης η συζήτηση για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών από την πλευρά της ηγεσίας της δικαιοσύνης επιχειρείται, τώρα, να πέσουν οι τόνοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου σε συνάντηση που είχε σήμερα με δικαστές και εισαγγελείς του Πρωτοδικείου της Αθήνας φέρεται να προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις σε σχέση με την συζήτηση που έγινε με τον πρωθυπουργό σχετικά με το θέμα.

Η κ. Θάνου, σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι δεν διέψευσε ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό εξήγησε πως η πρόταση που έγινε στον Αλέξη Τσίπρα, στην πρόσφατη συνάντηση, δεν ήταν για παράταση της θητείας των δικαστικών λειτουργών με νομοθετική ρύθμιση αλλά με την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η εξήγηση αυτή δόθηκε μετά τις αντιδράσεις των Δικαστικών Ενώσεων, και όχι μόνο, που διαμήνυσαν με σαφήνεια πως «κάθε τροποποίηση του ανώτατου συνταγματικού ορίου ηλικίας των δικαστικών λειτουργών με τυπικό νόμο συνιστά ανεπίτρεπτη παραβίαση συνταγματικών προβλέψεων».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ