Πάτρα: Οι κίνδυνοι του σχολείου στο κέντρο της πόλης - Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου δημοτικού απευθύνει έκκληση στη δημοτική αρχή για σήμανση!

έχουν συμβεί στο παρελθόν ατυχήματα

Χωρίς ειδική σήμανση αλλά και τις ειδικές διαβάσεις, παραμένει εδώ και χρόνια το 10ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, το οποίο βρίσκεται στην οδό Κορίνθου λίγα μέτρα πριν τη συμβολή της με την οδό Γούναρη, στο κέντρο της πόλης.

Για άλλη μια φορά, το σοβαρό πρόβλημα, απασχόλησε τη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η διοίκηση του συλλόγου και τα μέλη του, επανέλαβαν τους κινδύνους που κρύβει η άγνοια του οδηγού για τη λειτουργία του σχολείου. Όπως είπαν βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ στην περιοχή, ιδιαίτερα την ώρα της μεγάλης αποχώρησης (1:15μμ) υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Επίσης καθημερινά η λειτουργία των δικαστηρίων, του ΙΚΑ και άλλων υπηρεσιών, εντείνει το πρόβλημα.

Όπως είπε στο tempo24.gr, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αγγέλης Ανδρέας, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, τα μέλη του απευθύνθηκαν σε ειδικούς (νομικούς και μηχανικούς) προκειμένου να συντάξουν σχετικό έγγραφο το οποίο θα σταλεί στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη ζητώντας την τοποθέτηση πινακίδων που να προειδοποιεί τους οδηγούς και ειδικές διαγραμμίσεις σε όλες τις διασταυρώσεις.  Ο κ. Αγγέλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δύο σχολικούς φύλακες που διαθέτει το σχολείο και την προσεκτική δουλειά τους, όμως, όπως σημειώνει θα πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα καθώς πρόκειται για περιοχή που συγκεντρώνει μεγάλο όγκο οχημάτων. 

"Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τα κίτρινα κάγκελα που υποδεικνύουν ότι εδώ λειτουργεί σχολείο, όμως αυτά δεν διακρίνονται από τους διερχόμενους οδηγούς", σημειώνει μητέρα μαθητή, στο tempo24.gr 

Οι γονείς θα κινηθούν άμεσα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς υπάρχει ανησυχία. Να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν έχουν συμβεί ατυχήματα στην περιοχή. 

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

Διαβάστε επίσης