ΝΟΔΕ Αχαΐας: Θα εργαστούμε και ως τοπική οργάνωση αλλά και ως κόμμα για τη θωράκιση των αστυνομικών

Συνάντηση με την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Συνάντηση με την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 8/10/2016, στα γραφεία της οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το Προεδρείο της Ένωσης, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε διεξοδικά για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί τόσο στην απτή καθημερινότητα της εργασίας τους όσο και φυσικά στις περικοπές που έχει δεχθεί το μισθολόγιο τους αλλά και το ασφαλιστικό του σώματός.

Πιο συγκεκριμένα, μας εκφράστηκε η ανησυχία για την καθυστέρηση της εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την αναδρομική επιστροφή των περικοπών που δέχθηκαν στο μισθολόγιό τους, μιας και μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί μόνο το 50% αυτών.

Πρόκειται για μια άδικη καθυστέρηση, μιας και μιλάμε ξεκάθαρα για μη εφαρμογή του νόμου και της απόφασης του ΣτΕ.

Η Ένωση Αξιωματικών, ζητά την εφαρμογή του νόμου, δηλαδή την αναδρομική επιστροφή των περικοπών που δέχθηκαν στο μισθολόγιο τους, ενώ γίνεται προσπάθεια για επαναφορά του στα επίπεδα του 2012 και παράλληλα, αναδιάρθρωση της ιεραρχικής κλίμακας.

Μάλιστα, ενημερωθήκαμε πως είχε κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, ψήφισμα για συνάντηση μαζί τους και παρόλο που στις επιτροπές της Βουλής το εν λόγω ψήφισμα εγκρίθηκε, η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Αρνητική στάση όμως, κρατά και ο ΥΠΟΙΚ, ο οποίος εδώ και καιρό αδιαφορεί έστω να συναντήσει τους εκπροσώπους των αστυνομικών και στο μόνο που το Υπουργείο αρκέστηκε, ήταν σε μια επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε πως οι αστυνομικοί έχουν δίκιο και «θα δούμε τι θα κάνουμε»…

Σημαντικό όμως, είναι να γνωρίζει ο κόσμος, πως οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους για την προστασία των πολιτών, αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.

Χαρακτηριστικά είναι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τα οποία στο 80% τους έχουν λήξει, αφήνοντας τους αστυνομικούς έκθετους στον κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή!

Επιπλέον, το Προεδρείο μας ενημέρωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αρνείται να συμπεριλάβει το Σώμα της Αστυνομίας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο αφορά το περιβάλλον και την οδική ασφάλεια, κάτι το οποίο έχει υιοθετηθεί από αρκετές μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Τέλος, συζητήθηκε και η πρόσφατη αναδιάρθρωση του Σώματος, την οποία οι Αξιωματικοί θεωρούν άτολμη μιας και ουσιαστικά δεν προσφέρει σημαντικά στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Από μεριάς μας ως ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ, ενημερώσαμε το Προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών πως για τη Νέα Δημοκρατία οι αποφάσεις του ΣτΕ και οι νόμοι είναι σεβαστοί, αφορούν και είναι δεσμευτικοί για όλους ανεξαιρέτως.

Ενημερώσαμε τους αστυνομικούς, πως το σχέδιο της ΝΔ για τα σώματα ασφαλείας είναι υπό επεξεργασία και θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωσή του.

Δεσμευτήκαμε πως θα εργαστούμε και σα ΝΟΔΕ αλλά και ως κόμμα για τη θωράκιση των αστυνομικών, για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και για να μπορεί ο κάθε αστυνομικός να κάνει αναπόσπαστος το έργο του.

Στην εποχή της χειρότερης κυβέρνησης που είχε ποτέ η χώρα, στην εποχή της κατάφορης αδικίας και της αδιαφορίας από πλευράς των κυβερνώντων, είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τους πολίτες.

Είναι χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που καθημερινά δίνουν πραγματική μάχη.

Που βάζουν το καθήκον πάνω από όλα και ρισκάρουν τη ζωή τους  για τη δική μας ασφάλεια.

Στη συνάντηση βρέθηκαν από μεριάς ΝΟΔΕ, ο βουλευτής ΑΧΑΪΑΣ της ΝΔ, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ κ. Ανδρέας Μαζαράκης, ο πρώην βουλευτής ΑΧΑΪΑΣ της ΝΔ κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, η υποψήφια βουλευτής ΑΧΑΪΑΣ της ΝΔ και μέλος του τομέα Δημ.. Τάξης της Ν.Δ Έφη Γιαννιά, ο υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας της ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ, κ. Γιάννης Γιαννόπουλος και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ κ. Χρήστος Τσιαβίκος.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών αποτελείται από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Χρήστο Μαζαρακιώτη, τον Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Αντωνόπουλο, τον Γεν. Γραμματέα κ. Ανδρέα Πλέσσια, τον Ταμία κ. Ιωάννη Μπούμη.

 

Για τη ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Τσιαβίκος Χρήστος

 

Διαβάστε επίσης