Δύο γυναίκες πρωταγωνίστησαν στο σχέδιο «Πυθία 1» και κυνηγούσαν τον Κώστα Καραμανλή

Είχαν γίνει σκιά του πρώην πρωθυπουργού

Δύο μυστηριώδης γυναίκες φαίνεται να πρωταγωνίστησαν στο σχέδιο «Πυθία 1» που αφορούσε τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ο οποίος είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση από τον Απρίλιο του 2008.

Τις λεπτομέρειες του σχεδίου στο οποίο συμμετείχε ομάδα 20 ατόμων που είχαν γίνει σκιά του Κώστα Καραμανλή, όπως αποκρυπτογραφεί η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Μαρία-Σοφία Βαΐτση στο πόρισμα που υπέβαλε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Όπως γράφει η Espresso μέσα από τα απόρρητα έγγραφα που περιλαμβάνονται από την ΕΥΠ και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, δύο γυναίκες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, είχαν γίνει σκιά του Κώστα Καραμανλή και τον κυνηγούσαν.

Στα έγγραφα που έχει συντάξει η ΕΥΠ περιλαμβάνεται ενημέρωση Ελλήνων πρακτόρων από Ρώσους για παρακολούθηση του Κώστα Καραμανλή από βαν στα οποία επέβαιναν πράκτορες ξένης χώρας, όχι ευρωπαϊκής, υπονοώντας τη CIA.

Στις γυναίκες αποδίδεται καθοριστικός ρόλος στην παρακολούθηση και το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή. Το σχέδιο επίθεσης ματαιώθηκε όταν Ρώσοι πράκτορες ακινητοποίησαν ένα βαν στη Νέα Μάκρη και βρήκαν όπλα και εκρηκτικά αλλά και στοιχεία που πρόδωσαν τη συμμετοχή των γυναικών.

Η πρόταση της κ. Βαΐτση αφορά τη μεγάλη δικογραφία που σχηματίστηκε στην οποία συνενώθηκαν και οι υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ