Ξεκίνησε η βροχόπτωση στην Πάτρα - Σε 24ωρη επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος - Προβλήματα με την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή 07/10 έως και το Σάββατο 08/10 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το υπ. αριθμ. : 7238/06.10.2016 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από τη Γ.Γ.Π.Π. (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας)

Η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 στην Πάτρα και έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Αυξημένη είναι η κίνηση τις κεντρικές οδούς καθώς πολλοί λόγω του καιρού έχουν κατέβει με αυτοκίνητά τους στο κέντρο.

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, και των Διευθύνσεων Καθαριότητας & Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Πρασίνου, Δ/νση Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ  , Δ/νση Έργων Υποδομής,  ΔΕΥΑΠ,  Δ/νση Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Δόμησης, Τμήμα Διαχείρισης υλικού, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ  & Περιφέρεια.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί:

•    Να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.

•    Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Να περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

•    Να αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

      ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΥΧΟΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Να εγκαταλείψουν τους υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.

•    Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

•    Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

•    Να μείνουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

•    Να μη πλησια΄ζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

      Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .
       Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε επίσης