Πάτρα: Πρόταση Πατούχα για απορρίμματα και Ξερόλακκα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ με αφορμή την απόφαση του δήμου Πατρέων για την επέκταση του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας. 

Στην χθεσινή, (28/9/2016), συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης των πρανών στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Η συζήτηση επεκτάθηκε στην όλη λειτουργία του ΧΥΤΑ, αλλά και στην εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία, κατέθεσε αυτοτελή πρόταση, η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

Θεωρούμε απολύτως απαραίτητη την προστασία των πρανών, την στιγμή μάλιστα που ο κορεσμός, έχει προ πολλού ξεπεράσει το προβλεπόμενο και επιτρεπόμενο ύψος. Για τον λόγο αυτό ψηφίζουμε την κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης, όπως προβλέπεται στην μελέτη.
Το τοιχίο, δημιουργεί χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, χωρητικότητας σύμφωνα με την μελέτη 460 000 κυβικών μέτρων, ή επάρκειας για τριετή εναπόθεση απορριμμάτων. Δεν συμφωνούμε με την ηθική και την δεοντολογία της πρότασης αυτής. Σε κάθε περίπτωση, αφού ούτως ή άλλως η χωρητικότητα εξαντλείται σε τρία χρόνια, να αποφασίσουμε σήμερα, την συνολική εγκατάλειψη της Ξερόλακκας στις 30/9/2019.
Η κινητή μονάδα μεταφόρτωσης, (ΣΜΑ), ανΠάτρα: Πρόταση Πατούχα για απορρίμματα και Ξερόλακκα λειτουργήσει νωρίτερα, να μετακινηθεί σε άλλη θέση, που πρέπει εν τω μεταξύ να χωροθετηθεί, ταυτόχρονα με το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Να αρχίσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συλλογή και επεξεργασία των στραγγιδίων, η απαγωγή και καύση του βιοαερίου και η συνολική ανάπλαση του χώρου.
Ανησυχούμε σοβαρά για την έγκαιρη ροή της χρηματοδότησης όλων των προβλεπόμενων έργων του προγράμματος. Για τον λόγο αυτό, η Δημοτική Αρχή, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να ασκήσουν καθολική πίεση στην Περιφέρεια και στην Κυβέρνηση.

Η πρόταση μας αυτή, δεν έγινε δεκτή από την Δημοτική πλειοψηφία και τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης Υπερψηφίστηκε από την Ανυπότακτη Πολιτεία και την παράταξη «Κοινοτικόν»

Από το Γραφείο τύπου της Ανυπότακτης Πολιτείας.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας