Pulse: Προβάδισμα 8 μονάδες στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση, μετά τη ΔΕΘ

ΓΙΑ ΤΟ IEFIMERIDA

Στις 8 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του iefimerida.gr.

Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,5%.  

Η διαφορά μεταξύ των δύο ανέρχεται  στο 8% (πρόθεση ψήφου με αναγωγή) με υψηλά ποσοστά «γκρίζων» απαντήσεων (23%: Λευκό, Άκυρο, Αποχή, Αναποφάσιστοι, ΔΑ).

Από την έρευνα της Pulse, η οποία πραγματοποιήθηκε 20 και 21 Σεπτεμβρίου. προκύπτει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Η παρουσία και οι ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συνήθως ωφελούν περισσότερο τον δεύτερο, αφού ο πρώτος κρίνεται κυρίως από τις πράξεις της κυβέρνησής του, ενώ ο δεύτερος από τους λόγους και τις προτάσεις του. Από αυτό τον κανόνα, δεν ξεφεύγει η πρώτη φθινοπωρινή έρευνα της Pulse RC που πραγματοποιήθηκε 20 και 21 Σεπτεμβρίου και η οποία αποτυπώνει ευδιάκριτη υπεροχή του Κ. Μητσοτάκη, με έως και διπλάσιες θετικές απόψεις σε σύγκριση με τον Αλ. Τσίπρα. 

Ένας στους τέσσερις (25%) αξιολογεί θετικά την ομιλία του πρωθυπουργού και το κεντρικό μήνυμά του για «Δίκαιη Ανάπτυξη». Τέσσερις στους δέκα (40%) κρίνουν θετικά την παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το κεντρικό του σύνθημα για «Συμφωνία Αλήθειας»!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ