Χρήστος Σπίρτζης: Από το υπουργείο Υποδομών δεν πήρε έργο επί ΣΥΡΙΖΑ ο Καλογρίτσας - ΒΙΝΤΕΟ

Απάντησε για όσα του καταλογίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Επί προσωπικού για όσα του καταλογίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα, απάντησε στη βουλή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.  

"Τυγχάνει να είναι κουμπάρος δικός σας και τυγχάνει από αυτή την κυβέρνηση εσείς να του έχετε δώσει τα έργα και τυγχάνει εσείς ως πρόεδρος του ΤΕΕ να έχετε βάλει τα λεφτά των μηχανικών στην Αττικής που όλα έχουν γίνει καπνός" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.  "Και μην σας ξανακούσω να κατηγορείτε το ΠΑΣΟΚ εσείς που είστε στο ΠΑΣΟΚ όσο πιο παλιός γίνεται, στο βαθύ ΠΑΣΟΚ" πρόσθεσε. 

Ο κ .Σπίρτζης, παίρνοντας το λόγο κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι σε συνεργασία με συγκεκριμένα κανάλια και επιχειρηματίες  ρίχνει λάσπη στην κυβέρνηση, στο πρόσωπό του και σε άλλα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου.  Ο υπουργός τόνισε πως κανένα νέο έργο δεν δόθηκε στον Καλογρίτσα όσο κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.  "Από το υπουργείο Υποδομών μέχρι στιγμής, η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα δεν έχει πάρει ένα έργο. Δεν έχει πάρει ένα έργο όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ" είπε. 

Επίσης, ανέφερε ότι υπήρξε προεκλογική εξαγγελία να "σπάσει” ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος σε τμήματα. "Έχει γίνει διαγωνισμός για το Πάτρα-Πύργος, ήταν προεκλογική εξαγγελία για όλα τα έργα ότι δεν θα βγαίνουν έργα μεγάλα για να απευθύνεστε σε αυτούς που σας στήριζαν τόσα χρόνια, στις έξι μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες. Είναι ένας διάφανος διαγωνισμός. Όταν ολοκληρωθεί και θα πάει στο ελεγκτικό θα δούμε αν τα αρμόδια όργανα θα κατοχυρώσουν το έργο στον μειοδότη ή όχι. Ο Τοξότης (σ.σ. η εταιρεία του Καλογρίτσα) έδωσε την μεγαλύτερη έκπτωση. Ο υπουργός το κανονίζει αυτό; " σημείωσε ο κ. Σπίρτζης. 

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Γεωργιάδη στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως "τo ΠΑΣΟΚ του σήμερα με το ΠΑΣΟΚ του χθες, το ΠΑΣΟΚ του σοσιαλισμού, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελευθερισμού και της Δεξιάς".

"Το όνομα Καλογρίτσας θα σας κυνηγάει για πάρα πολύ καιρό. Γιατί οι άνθρωποι που σας εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους και τα πήρατε εσείς ως πρόεδρος στο ΤΕΕ, έχουν χάσει σήμερα κ. υπουργέ το 92% της αξίας τους. Γιατί πήρε όλα τα δάνεια επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καλογρίτσας. Έχει σημασία ότι ερχόταν στις προεκλογικές ομιλίες του κ. Παππά; 

Δεν απαντήσατε σε τίποτα. Τρέματε σαν το ψάρι. Σαν πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη. Είστε αξιοθρήνητος και θα πρέπει να απολογηθείτε στους μηχανικούς που εξαιτίας σας έχασαν όλα τους τα λεφτά" απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον κ. Σπίρτζη. 

"Σας προκαλούμε να φέρετε κάτι που να μας κατηγορείτε για κάτι συγκεκριμένο όχι να ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Να σας ρωτήσουμε εμείς λοιπόν. Τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τράπεζα Αττικής εξυπηρετούνται, είναι διασφαλισμένα; Γίνεται όλη αυτή η λάσπη για να μην καταγγελθούν τα δάνεια των κομμάτων σας από την τράπεζα που κατηγορείτε ως Συριζα bank. Ναι ή όχι; Να πληρώσετε και κανένα φράγκο στην τράπεζα των μηχανικών" ανταπάντησε ο υπουργός Υποδομών. 

 

Διαβάστε επίσης