Το μήνυμα του Καθηγητή Θεόδωρου Φορτσάκη στο συνέδριο του Πανεπιστημίου Πατρών

«Προσβασιμότητα στην μάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες/Αναπηρίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε  τόσο  η ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και οι  απλοί πολίτες το Συνέδριο που ξεκίνησε σήμερα στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα:

«Προσβασιμότητα στην μάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες/Αναπηρίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

 Σημαντική ήταν η παρουσία των Εκπροσώπων  του EuropeanAgency for Special Needs and Inclusive Education Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Το συνέδριο διοργάνωσε τo Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε το παρόν με την εκπροσώπηση της τόσο σε τοπικό επίπεδο από τον τομεάρχη Παιδείας ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Αχαΐας  Νίκο  Κατσουγκράκη, όσο και σε κεντρικό επίπεδο από τον Θεόδωρο Φορτσάκη Βουλευτή Επικρατείας ΝΔ και Συντονιστή ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων, ο οποίος συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διοργάνωση του τόσο ενδιαφέροντος συνεδρίου. Ο καθηγητής αν και λόγω των υποχρεώσεών του στη Βουλή δεν μπόρεσε να παρευρεθεί εν τούτοις  έκανε αισθητή την παρουσία του με τον λόγο του, που  ανάγνωσε εκ μέρους του το μέλος της κεντρικής επιτροπής του τομέα Παιδείας της ΝΔ καθηγήτρια Ήρα Αντωνοπούλου. Ο τέως πρύτανης του ΕΚΠΑ κ Φορτσάκης μεταξύ των άλλων σχολίασε: «Οι φοιτητές με ειδικές ικανότητες ξεχωρίζουν ως προς τη θέλησή τους να μάθουν και να εξελιχθούν, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Στην Ελλάδα δυστυχώς, οι υποδομές και κυρίως η φιλοσοφία σεβασμού και αρωγής των φοιτητών αυτών στην προσπάθειά τους δεν έχει προχωρήσει όσο σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Έχουν γίνει, ωστόσο, σοβαρές προσπάθειες όπως εκείνη της «Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπηρεσίες που στην πράξη οδηγούν τους φοιτητές με ειδικές ικανότητες σε ισότιμη πρόσβαση στις ακαδημαϊκές σπουδές. Πρέπει να ακολουθήσουν πολλές ακόμα τέτοιες προσπάθειες. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα αγωνιστώ για τη βελτίωση των συνθηκών για τους φοιτητές με ειδικές ικανότητες»

                                                                                                                                                                           

   ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

   ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

    ΚΑΤΣΟΥΓΚΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ