Ο Ν. Παππάς απαντά σήμερα στη Βουλή στον Ιάσονα Φωτήλα - Ερωτήματα για τον διαγωνισμό τηλεοπτικων αδειών

Συζητειται η επίκαιρη ερωτηση του αχαιου βουλευτη

Ο  υπουργός Επικρατείας θα παραστεί σήμερα στη Βουλή προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και να απαντήσει στις αποκαλύψεις για τα βοσκοτόπια, την Attica Bank και τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, ο υπουργός θα απαντήσει σε ερώτηση του κ. Ιάσωνα Φωτήλα (Ποτάμι) που χαρακτηρίζει τον διαγωνισμό ως «φιάσκο».

Στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον Νίκο Παππά ο Αχαιός βουλευτής  επισημαίνει ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, που όφειλε να διενεργήσει τον έλεγχο της προέλευσης και του τρόπου ανάκτησης των οικονομικών μέσων, που θα διαθέσουν για την απόκτηση των αδειών, οι προσωρινοί υπερθεματιστές αρκέστηκε μόνο σε μια απλή δήλωση προέλευσης των περιουσιακών τους στοιχείων».

Καλεί, δε, τον κο Παππά να προχωρήσει σε διευκρινίσεις ως προς τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον έναν εκ των υπερθεματιστών, Γιάννη Καλογρίτσα, σημειώνοντας ότι: «εμφανίζεται να δηλώνει ως εγγύηση για την καταβολή του οφειλόμενου ποσού βοσκοτόπια, μερικά εκ των οποίων μάλιστα είναι διαφιλονικούμενα, και που σε κάθε περίπτωση δεν εκτιμώνται στην τιμή που ο ίδιος ο υπερθεματιστής δηλώνει, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά».

Βάσει αυτών των δεδομένων ο βουλευτής από το Ποτάμι ερωτά τον Υπουργό Επικρατείας για ποιους λόγους δεν έγινε ουσιαστικός έλεγχος του «πόθεν έσχες», καθώς και εάν η εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, που ανέλαβε να συνδράμει το έργο της, έκανε τον έλεγχο σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς και με ποιο αντίτιμο.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ