Κάτω Αχαΐα: Έκκληση του αντιδημάρχου Γ. Παλαιολόγου στους επαγγελματίες για τα σκουπίδια

ακολουθείστε τις συστάσεις

Έκκληση προς τους επαγγελματίες απευθύνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου δυτικής Αχαΐας Γιώργος Κ. Παλαιολόγος σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλει αποφασιστικά στην διαμόρφωση μιας διαφορετικής εικόνας του Δήμου μας-ενός καθαρού Δήμου. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, καλούμε τους καταστηματάρχες εστίασης, υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.α. και του πολίτες να τηρούν τα ακόλουθα:

α) Μειώνετε τον όγκο των χαρτοκιβωτίων και γενικότερα των υλικών συσκευασίας διπλώνοντάς τα, ώστε να καταλαμβάνουν το μικρότερο δυνατό όγκο στους κάδους ανακύκλωσης.

β) Τοποθετείτε τα προς αποκομιδή απορρίμματα, σε καλά και στεγανά κλεισμένες σακούλες, μόνο στους κάδους απορριμμάτων, αποφεύγοντας ρητά την ανεξέλεγκτη ρίψη τους στο πεζοδρόμιο, στο οδόστρωμα ή και σε κοινόχρηστους γενικά χώρους, καθώς επίσης και τη ρύπανση των ανωτέρω χώρων.

γ) Απορρίπτετε στους μπλε κάδους μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) και ΟΧΙ σκουπίδια.

Ζητούμε την κατανόηση όλων και την συνεργασία σας για να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και το Δήμο μας.

 

 

Διαβάστε επίσης