Αμαλιάδα: Αδέσποτος σκύλος δάγκωσε ανήλικο αγόρι

μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο,
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε ανήλικο παιδί στην Αμαλιάδα σημειώθηκε χθες το πρωί, προκαλώντας αγανάκτηση για τη μη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει οδηγήσει στην αύξηση των αδέσποτων στους δρόμους της πόλης.

Το χθεσινό περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Φραγκαβίλλας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το 12χρονο αγόρι περπατούσε αμέριμνο στο δρόμο, όταν εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμιά αιτία το πλησίασε από πίσω ένας μεγάλος αδέσποτος σκύλος και τον δάγκωσε στο πόδι του και συγκεκριμένα στη γάμπα.

Το παιδί εκτός από τον πόνο που ένιωσε τρομοκρατήθηκε και αμέσως ενημέρωσε τους γονείς του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, αντιμετωπίστηκε το τραύμα του και του χορηγήθηκε αντιβίωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο το περιστατικό θορύβησε ιδιαίτερα τους οικείους του, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Γενικότερα όμως η «Πατρίς» γίνεται αποδέκτης παραπόνων σχετικά με τα αδέσποτα, καθώς δεν έχουν ευοδωθεί οι όποιες προσπάθειες για την περισυλλογή τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Σύμφωνα με καταγγελίες, πολλά αδέσποτα σκυλιά έχουν συγκεντρωθεί και στην περιοχή του δημοτικού σταδίου, όπου τις απογευματινές ώρες συγκεντρώνονται πολλά παιδιά για αθλητικές δραστηριότητες και οι γονείς φοβούνται να μετακινηθούν πεζοί με τα παιδιά τους ή με μοτοποδήλατα, καθώς τους προσεγγίζουν τα σκυλιά και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Ανάλογο θέμα υπάρχει και με τα παιδιά που κινούνται με ποδήλατα.

Το πρόβλημα βέβαια δεν εντοπίζεται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά σε πολλά σημεία της πόλης και οι δημότες ζητούν τη λήψη μέτρων για να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα.

Πηγή: patrisnews.com

Διαβάστε επίσης