Ισόβια στα τέρατα που βασάνισαν μέχρι θανάτου τον μικρό Θανάση στην Κρήτη!

Εκδόθηκε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου

Με "συνοπτικές" διαδικασίες εκδόθηκε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για την 19χρονη μητέρα και τον 29χρονο σύντροφό της, που κατηγορούνταν ότι κακοποίησαν μέχρι θανάτου τον 2,5 ετών Θανάση, το Μάρτιο του 2014 στην περιοχή Σκούρβουλα της Μεσαράς, ρίχνοντάς του καυτό υγρό!

Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε και τους δύο ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, κατά συναυτουργία, όπως κατηγορούνταν και όπως ήταν και η πρόταση της Εισαγγελέως και τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε διαδικασία εξέτασης ελαφρυντικών...

 

"Άστραψε και βρόντηξε" η εισαγγελέας

H εισαγγελέας Μαρία Πολιτάκη στην αγόρευσή της στη δίκη της 19χρονης μητέρας και του 29χρονου συντρόφου της

τόνισε ότι αυτή η υπόθεση είναι πρωτοφανής στα χρονικά τόσο στην ηλικία του παιδιού όσο και στους δράστες καθώς όπως είπε όσο κι αν έψαξε δεν μπόρεσε να βρει ανάλογη υπόθεση στα νομικά χρονικά.

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι φωτογραφίες της υπόθεσης προκαλούν αποτροπιασμό και οργή.

"Το άτυχο παιδί, βασανίστηκε από τους δύο κατηγορουμένους και αφήνει καμία αμφιβολία ότι και οι δύο με ενδεχόμενο δόλο ήθελαν να ξεφορτωθούν το μικρό Θανάση και προκάλεσαν το θάνατό του".

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της δίκης ανατριχιαστικές ήταν οι λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως με τις μαρτυρίες της μητέρας του παιδιού και του συντρόφου της, αλλά και των γιατρών που εξέτασαν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Πηγή: CretaLive, CretaPost