Η Γερμανία έκλεισε την πρεσβεία της στην Άγκυρα

15/09/2016 | 09:08

Η Γερμανία αποφάσισε να κλείσει την πρεσβεία της στην Αγκυρα την Τετάρτη, όπως και προξενεία στην Τουρκία, καθώς υπάρχει φόβος ότι μπορεί να γίνουν στόχος επίθεσης.

Αν και το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι θα μείνουν κλειστά έως τις 16 Σεπτεμβρίου, δεν εξήγησε τον λόγο. Κλειστό θα μείνει και ένα γερμανικό σχολείο στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Bild, η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, επειδή υπήρχαν πληροφορίες ότι μπορούν να δεχθούν επίθεση. Την ίδια ώρα, σφοδρές επικρίσεις προκαλεί στην Τουρκία το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, που παρουσιάζει τον Ταγίπ Ερντογάν με γυαλιά ηλίου και στο φόντο εκτοξεύονται πύραυλοι, ενώ αποκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο δικτάτορα. Ενα εξώφυλλο το οποίο η Αγκυρα χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα προκλητικό.

Πηγή:iefimerida.gr

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ