Πάτρα: "Πόλεμος" για τις διοικήσεις στα νοσοκομεία - "Ιπποκράτης":" Έβαλαν τους κολλητούς τους"

ανακοινωση του σωματείου

Ανακοίνωση για αλλαγές σε επίπεδο διοίκησης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας "Ιπποκράτης":

 

          Βάσει του άρθρου 30, του Ν.4369/16, καθήκοντα Προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά την δημοσίευση του παρόντος Νόμου Προϊστάμενοι, συνεπώς απαγορεύεται κάθε αντικατάσταση Προϊσταμένων μέχρι τις σχετικές κρίσεις, κρίσεις που επιβάλλεται να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, για να αρθούν και εφ΄ όσον υπάρχουν,  οι όποιες μη σωστές και παράτυπες πιθανές σχετικές τοποθετήσεις.

         Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.

        Επίσης σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση - τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.

        Ασφαλώς δεν έχουν δικαίωμα οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων έως τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών οργάνων κρίσης του Ν. 4369/2016, να καθαιρέσουν προϊσταμένους οργανικών Μονάδων, προκειμένου να τοποθετήσουν τους κολλητούς τους με ρουσφετολογικά και κομματικά κριτήρια.

        Δυστυχώς όμως o Διοικητής του Νοσοκομείου  Αγ. Ανδρέας, μη έχοντας την υπομονή της νόμιμης διαδικασίας των κρίσεων, γράφοντας δυστυχώς στα παλιά  του τα παπούτσια τις προαναφερόμενες διατάξεις, την σχετική νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση που τον διόρισε στη θέση του Διοικητή, προχώρησε σε αντικαταστάσεις  προϊσταμένων  ισοπεδώνοντας  Νόμους και διατάξεις, πτυχία και προσόντα και το χειρότερο την  εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, την οποία αναστατώνει χωρίς λόγο.

              Αντί λοιπόν ο Κος Σερεμέτης να συνεργαστεί με όλους τους φορείς, τους Εργαζόμενους και τους Ιατρούς του χώρου, ως όφειλε όχι εξ ανάγκης όπως δηλώνει, αλλά από υποχρέωση και να πετύχει την μέγιστη καλή συνεργασία μαζί τους, στοιχείο άκρως απαραίτητο ειδικά αυτήν την περίοδο όπου θα πρέπει να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου και να ξαναλειτουργήσει  αυτό πλήρως και σωστά, έρχεται και δυστυχώς με τις πρακτικές του και τις συμπεριφορές του να σπείρει την διάλυση, σκορπίζοντας παντού γκρίνιες και διχόνοιες - έχθρες και  αντιπαλότητες.

         Δυστυχώς ο Κος Σερεμέτης ξεχνώντας πολύ γρήγορα τον χώρο από τον οποίο προέρχεται, του Δημόσιου Νοσοκομειακού Υπαλλήλου, συμπεριφέρεται ωσάν να ήλθε από άλλον πλανήτη, προσβάλλοντας και υποτιμώντας τους πάντες και εφαρμόζοντας μια παλιομοδίτικη ξεπερασμένη ΠΡΑΚΤΙΚΗ και χωρίς να έχει τις σχετικές και απαραίτητες εισηγήσεις, που να δικαιολογούν και να στηρίζουν τις επιλογές του, επικαλούμενος έτσι απλά από το πουθενά την ¨αποκατάσταση της νομιμότητας¨ για να καμουφλάρει τις εντεταλμένες παρεμβάσεις του, προχωράει στις προαναφερόμενες κινήσεις.

       Βέβαια αξίζει να  επισημάνουμε  πως  εάν  ενδιέφερε τον Κον Σερεμέτη η νομιμότητα, σαφώς και θα ξεκινούσε την παρέμβασή του πρώτα από την αναγκαία και απαραίτητη   αποκατάσταση της παράνομης σύνθεσης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και όχι μόνον και δεν θα προσέθετε κι άλλες παρανομίες, όπως αυτές με τις προαναφερόμενες παρεμβάσεις του, παρεμβάσεις που ανοίγουν τούς ασκούς του Αιόλου και έναν κυκεώνα δικαστικών προσφυγών.

        Δυστυχώς ο Κος Σερεμέτης  ξεκινάει την θητεία του με  τους ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΙΟΝΟΥΣ και τις πιο ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, δεδομένου ότι εκτός από τα προαναφερόμενα, προτού προλάβει καν να κλείσει έναν μήνα παρουσίας, τον βαρύνουν ήδη και οι απαράδεκτες προσωπικές του δηλώσεις, όπως αυτή για τον οργανισμό του Νοσοκομείου, όπου θεωρεί ως  ανέφικτο τον στόχο των φορέων και  του Δ.Σ του Νοσοκομείου, σε ότι αφορά την επαναφορά του Νοσοκομείου στην προ του σεισμού ανάπτυξή του, την  επαναφορά δηλ των 550 κλινών που είχε, μια προσωπική άποψη  που καταδικάζει την προοπτική ανάπτυξης του Γ.Ν Πατρών, ειδικά  τώρα που γίνονται και οι σχετικές διαδικασίες.

          Το Δ.Σ του Σωματείου μας, στα πλαίσια σχετικής συνεδρίασής του, που έγινε χθες και προτού χρειαστεί να προχωρήσει και να οργανώσει σχετικές κινητοποιήσεις, για την αποκατάσταση της νομιμότητας και όχι μόνον, βάσει των αποφάσεων που πήρε, ζητά ΑΜΕΣΑ:

Να μην προχωρήσει ο Κος Σερεμέτης στην καθαίρεση Υπηρεσιακών στελεχών στο Νοσοκομείο μας, που ασκούν καθήκοντα Προϊσταμένων οργανικών Μονάδων οποιουδήποτε επιπέδου, καθ’ ότι είναι προδήλως  παράνομη και να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ την απόφαση των σχετικών αντικαταστάσεων και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην διαδικασία των ΚΡΙΣΕΩΝ ΟΛΩΝ  των θέσεων ευθύνης του Νοσοκομείου.
ΑΜΕΣΑ διευθέτηση της μη σύννομης σύνθεσης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει.
ΑΡΣΗ της παράνομης ανάθεσης των παράλληλων καθηκόντων οδηγών.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της Συναδέλφισσας Βοηθού Θαλάμου στα καθήκοντά της, που στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις, από την παράνομη ανάθεση των καθηκόντων της Τραπεζοκόμου, όπου και πάλι και μάλιστα χθες προχώρησε προκλητικότατα..
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ στην τάξη της ¨ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ¨ που συνεχώς προσβλητικά και προκλητικά βάλλεται κατά του Σωματείου μας και των Συναδέλφων Εργαζόμενων και επαναφορά της στην οργανική της θέση στο ΠΠΝΡΙΟΥ.

     Κλείνοντας αυτήν την παρέμβαση μας και με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του  στον τοπικό τύπο, ρωτάμε ευθέως τον κύριο Σερεμέτη, (που αρέσκεται να λέει ότι τοποθετήθηκε στο Γ.Ν Πατρών  χάριν των προσόντων του, κάτι που δεν πείθει πλέον κανέναν μας και ότι θα εφαρμόζει τους νόμους το δίκαιο και το σωστό, θέσεις που ήδη καταπάτησε) και θέλουμε δημόσια τις απαντήσεις:

Θα συστρατευθεί με τους φορείς για πλήρη επαναφορά του Νοσοκομείου στην προ του σεισμού κατάσταση του, έτσι ώστε να αποτελέσει τον πραγματικό έναν εκ των δύο πυλώνων της υγείας στην περιοχή μας ή όχι;
Είναι υπέρ της οργανωμένης μεταστέγασης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, με τον αναγκαίο λειτουργικό χωροταξικό επαναπροσδιορισμό, η  μιας μεταστέγασης άρπα-κόλλα όπως αφήνει να εννοηθεί με τις προσωπικές του και πάλι  δηλώσεις, για να διευκολύνει την κυβέρνηση.
Επειδή ακόμη δεν προσκόμισε τις διατάξεις που επικαλείται για την νομιμότητα της σύνθεσης του Υπηρεσιακού Συμβούλιο, εμμένει ακόμη στην υπάρχουσα σύνθεση του   και εάν ναι, τελικά βάσει ποίων διατάξεων.
Ποίοι οι λόγοι αντικατάστασης των  Προϊσταμένων και της σχετικής αναστάτωσης, δεδομένου ότι είναι και παράνομες και χωρίς εισηγήσεις.
Μετά απ' όλα αυτά πως θα συνεργαστεί με τους φορείς, τις υπηρεσίες και τους Εργαζόμενους.

        Βέβαια, δοθείσης της ευκαιρίας, αξίζει να επισημάνουμε ότι αυτές τις  προαναφερόμενες πρακτικές Σερεμέτη, που είναι κατευθύνσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ κατευθύνσεις για να γαντζωθούν στην εξουσία με παράνομες συστάσεις οργάνων, παράνομες αντικαταστάσεις Προϊσταμένων, στοχοποιήσεις  μη ημετέρων και μη αρεστών Εργαζόμενων και Συνδικαλιστών και όχι μόνον, πολιτικές που εφαρμόζονται και σε πολλά άλλα Νοσοκομεία, όπως το ΠΝΡΙΟΥ και όχι μόνον, δεν είναι δυνατόν να τις αποδεχθούμε, όπως δεν τις αποδεχθήκαμε και κατά το παρελθόν, ωστόσο, αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής σας, δυστυχώς βρίσκεστε σε πλήρη απόσταση με τα ζωτικά προβλήματα του χώρου μας της υγείας, τα μεγάλα προβλήματα που ο κόσμος θα  περίμενε για να αντιμετωπίσετε, όπως:

Προσλήψεις Προσωπικού.
Χρηματοδότηση των Υπηρεσιών.
Ανάπτυξη του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ και γενικότερα της Δημόσιας Υγείας, που συνεχίζει να συρρικνώνεται υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων.

 

      ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ λοιπόν αυτές  τις προκλητικές και αυθαίρετες πράξεις του Διοικητή του Γ. Ν ΠΑΤΡΩΝ  και  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την επαναφορά της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Διαβάστε επίσης