Γ. Σιγαλός: Να ελεγχθούν τα κτίρια του Λιμανιού που θα παραλάβει ο Δήμος

αιτηση στην προεδρο του δημοτικου συμβουλιου

Με αίτησή του προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεροπαναγιώτη, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Σιγαλός ζητά να γίνει έλεγχος σε όλα τα κίτρια του Λιμένα Πατρών που θα παραλάβει ο Δήμος στα πλαίσια της οριστικής παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου.

Στην επιστολή του επισημαίνει:

"Κυρία Πρόεδρε,

Αγωνία, διακατέχει το σύνολο των Πατρινών για την κατάσταση των κτιρίων που θα παραλάβει ο Δήμος μας, με το σύμφωνο οριστικής παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου.

Ομιλώ προφανώς για τα κτίρια που χρησιμοποιούνταν από Τελωνείο – Λιμεναρχείο – ΟΛΠΑ κλπ, τα οποία θα περιέλθουν στην κυριότητα μας. 

Θεωρώ σκόπιμο, να ελεγχθούν τώρα, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, τα ανωτέρω και να δοθεί στον Δήμο πλήρης φάκελος των προσεισμικών και μετασεισμικών ελέγχων (πότε έγιναν – τι αποτέλεσμα είχαν).  

 

Όλα τα παραπάνω, θεωρώ ότι είναι προαπαιτούμενα της όποιας χρήσης αποφασισθεί  να έχουν τα κτίρια που θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου μας.

Παράλληλα και συγχρόνως θεωρώ ότι πρέπει να ζητηθούν τα ακριβώς ίδια (πλήρεις φάκελοι) για όλα τα δημοτικά ακίνητα, φυσικά συμπεριλαμβανομένων των σχολείων (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια).

Κυρία Πρόεδρε, η γνώση των ζητημάτων που ανέπτυξα, θεωρώ ότι είναι πολύτιμο εργαλείο, τόσο για πρόβλεψη, όσο και τον σχεδιασμό του Δήμου Πατρέων.

Περιμένω τις απαντήσεις προς εσάς, ώστε να γνωρίζει όλος ο Πατραϊκός λαός την κατάσταση των κτιρίων που ήδη έχει ο Δήμος ή θα παραλάβει άμεσα".