Η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά να ξεκινήσει η πολεοδόμηση των 750 στρ. της Νότιας Πάτρας

Ζητούμενο η ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και η ανάπτυξη της περιοχής

ΠΡΟΣ  Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη

ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για πολεοδόμηση 750 στρεμμάτων της Νότιας Πάτρας

Κύριε Δήμαρχε

Κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Εμείς οι υπογράφοντες το συγκεκριμένο κείμενο ζητούμε να φέρετε σαν θέμα συζήτησης και λήψης σχετικής απόφασης για την πολεοδόμηση των 750 στρ περίπου της Νότιας Πάτρας τα οποία και οριοθετούνται μετά το εργοστάσιο Λαδόπουλου αριστερά της Ακτής Δυμαίων και μέχρι και το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής.

Οι λόγοι για τους οποίους θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να προχωρήσει ο Δήμος σε μια τέτοια ενέργεια είναι :

Το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται εγκλωβισμένο και περιτριγυρισμένο από πυκνοδομημένες και ήδη πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης.
Δημιουργεί προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας της πόλης, αφού λειτουργεί σαν τοίχος ο οποίος εμποδίζει την ανάσα και διέξοδο ενός μεγάλου τμήματος της πόλης με χιλιάδες κατοίκους. Μεταφέρει και επιβαρύνει με συμπληρωματικό βάρος τα άλλα τμήματα επικοινωνίας της περιοχής δεκάδων συνοικιών.
Δημιουργεί προβλήματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων που συνορεύουν κατά μήκος περίπου 2.000 μ. με το συγκεκριμένο τεράστιο τμήμα, αφού κάθε προσπάθεια προσέγγισής του καταλήγει σε αδιέξοδο.
Η συγκεκριμένη περιοχή θα εξακολουθεί να αποτελεί μαύρη και αντιαναπτυξιακή τρύπα, για την εξέλιξη και ανάπτυξη της πόλης αφού δίχως πολεοδόμηση δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν πρόκειται να κατασκευαστεί οργανωμένο δίκτυο τηλεπικοινωνιών και ενέργειας καθώς και δίκτυα ύδρευσης όμβριων υδάτων και αποχέτευσης.
 Άρα όσο η τεράστια αυτή περιοχή, η οποία μάλιστα βρίσκεται απέναντι στο νέο λιμάνι και αποτελεί το καταλληλότερο σημείο για να αναπτυχθούν δράσεις δραστηριότητες και χρήσεις αναγκαίες και ωφέλιμες για την ανάπτυξη της πόλης και του λιμανιού της, παραμένει σκοτεινή και φοβική και αρνητική για οποιαδήποτε επιχειρηματική ή άλλη χρήση και δραστηριότητα η πόλη δεν προσφέρεται δεν είναι θελκτική και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης.
Συγχρόνως και όπως προαναφέραμε δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία ενός μεγάλου τμήματος της πόλης (Ζαρουχλέικα, Νεάπολη, Κρύα Ιτεών Λεύκα, Εργατικές κατοικίες, Τέρψη, κλπ) αλλά και συνολικά στη λειτουργία όλης της πόλης.  Η ποιότητα ζωής δεκάδων χιλιάδων  κατοίκων είναι σοβαρά υποβαθμισμένη ενώ η πολεοδόμηση θα δώσει διέξοδο σε δεκάδες προβλήματα τα οποία τίθενται και σωστά από τους συλλόγους της περιοχής (δρομολόγια λεωφορείων, ελεύθεροι χώροι, πλατείες, παιδικές χαρές, αδιέξοδοι δρόμοι, αποφόρτιση των άλλων περιοχών κλπ).

Κύριε Δήμαρχε

Η ολοκλήρωση μετά από 10 περίπου χρόνια του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το οποίο έχει ψηφιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η πρόταση η οποία περιέχεται στο ψηφισθέν και εγκεκριμένο σχέδιο για πολεοδόμηση της συγκεκριμένης περιοχής αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις για τη Δημοτική σας θητεία.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως θα ανταποκριθείτε στην πρόκληση και θα δημιουργήσετε επί θητείας σας τις προϋποθέσεις η πόλη να εκμεταλλευτεί και αξιοποιήσει ένα από τα σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης που έχει.

Σας καλούμε το συγκεκριμένο θέμα να το θέσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να παρθεί η σχετική με την έναρξη των ενεργειών πολεοδόμησης απόφαση.

Οι αιτούντες

 

Τζανάκος Νικόλαος

Πατούχας Χρήστος

Χριστόπουλος Κώστας

Σπαρτινός Κώστας

Φίλιας Ανδρέας

Σαμούρη Βίβιαν

Ντρίνιας Θεόδωρος

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Οικονομόπουλος Νίκος

Γκοτσόπουλος Ηλίας

Νικολάου Ανδρέας

Ξυλιάς Θεόδωρος

Μπίρμπα Ουρανία

Τσιμπούκης Ιωάννης

Μανέτας Ιωάννης

Σιγαλός Γιώργος

Γρηγόρης Ηλίας

Καυκάς Γιώργος

Μπακαλάρος Χρήστος

 

 

Διαβάστε επίσης