Βούντενη: Τα δύο νέα βιβλία του Κων. Γκολφινόπουλου

το Σαββατο 3 Σεπτεμβριου στιΣ 8 το βραδυ

Σήμερα Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην Βούντενη Πατρών, μεταξύ φίλων και κατοίκων της περιοχής, ο Πατρινός λογοτέχνης, ποιητής και λαογράφος Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος, που εδώ και πέντε δεκαετίες ζει στο Μόντρεαλ του Καναδά, παρουσιάζει τα δυο νέα βιβλία του.

Ομογενής με πλούσια συγγραφική δραστηριότητα, διακεκριμένο μέλος της ελληνικής παροικίας στην καναδική μεγαλούπολη, ο Κ. Γκολφινόπουλος βρήκε στην συγγραφή και στην ποίηση τον αέναο συνδετικό κρίκο με την πατρίδα.   

Το πηγαίο του ταλέντο, ο αυθόρμητος, χειμαρρώδης και ειλικρινής λόγος που διατρέχει όλα του τα κείμενα, είτε πρόκειται για ποιήματα, είτε για πεζά, είτε για θεατρικά έργα, αποτελούν μια εναλλακτική ματιά και ένα διαρκές σχόλιο για την Ελλάδα του σήμερα.

Τα δυο νέα βιβλία του κ. Γκολφινόπουλου, «Τα αγριολούλουδα του βουνού», μια ποιητική συλλογή, σπονδή στην ξενιτιά αλλά και στην αχαϊκή ύπαιθρο και το εξόχως ενδιαφέρων «Το αμάρτημα ενός λαού», προσεγγίζουν κριτικά τα παράξενα και αντιφατικά της σύγχρονης πραγματικότητας.

Η παρουσίαση των βιβλίων θα γίνει στον περίβολο του καφενείου Γ. Γκολφινόπουλου στην Βούντενη και θα ακολουθήσει συζήτηση για την σημερινή εικόνα της χώρας, την ομογένεια και τον Ελληνισμό.  

Λόγω των περιορισμένων αντιτύπων των βιβλίων ο συγγραφέας παρακαλεί οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6931.141714 ή στο e-mail [email protected].

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ