ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ: Η 2η μέρα των Νέων Καλλιτεχνών

δειτε το προγραμμα

Με την υπογραφή της «Α Companhia Artistica»   και των «ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ» συνεχίζεται σήμερα, στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου  το τριήμερο του Βήματος Νέων Καλλιτεχνών που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

" A Companhia Artistica”

Η «Α Companhia Artistica» είναι μια γυναικεία ομάδα 4 διπλωματούχων σολιστών (piano , flute, violin and cello) όπου η καθεμία στο βιογραφικό της έχει πλήθος εξαιρετικών εμφανίσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Δημιουργήθηκε το 2008 με την επιθυμία όλων των μελών του να παρουσιάζει συναυλίες κλασικού  και σύγχρονου ρεπερτορίου, με κομμάτια απαιτητικά αλλά συνάμα δημοφιλή,  δίνοντας μία νότα φρεσκάδας και ανανέωσης στον τρόπο ερμηνείας και παρουσίασης τους.

Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει σολιστικά  έργα αλλά και ensemble  με διάφορες θεματικές όπως:

·         «Noches de Buenos Aires»(Αφιέρωμα στον Astor Piazzolla και στη χρυσή εποχή του Tango.Προβολές με αφιερώματα και χορογραφίες από Αργεντινή.)

·         «Σαν όνειρο μαγευτικό»( Όπερα-Ιταλικές canzonetes και Ελληνική Οπερέτα)

·         «Σινεμά ο Παράδεισος»(επένδυση με ζωντανή μουσική και τραγούδι γνωστών soundtracks από τον ξένο και ελληνικό κινηματογράφο, με την προβολή των trailers σε προτζέκτορα ή κινηματογραφική οθόνη) κ.ά

·         «Alma livre»-ελεύθερη ψυχή (ταξίδι σε διαχρονικές μπαλλάντες Ελλήνων και ξένων συνθετών)

 

Η «A Companhia Artistica» έχει παρουσιαστεί έως σήμερα:

Σε φεστιβάλ του Δήμου Ευρωστίνης (Ν. Κορινθίας), το καλοκαίρι του 2008 και το 2009.

Στο Δήμο Λειψών το καλοκαίρι του 2009 (Λειψοί Δωδεκανήσων-Πνευματικό Κέντρο).

Τον Απρίλιο του 2010 παρουσιάστηκε σε παραγωγή της Αίθουσας Συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Parnassos Concert Hall (Αθήνα).

Το Μάιο του 2010 παρουσιάστηκε στα εγκαίνια του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Το Φεβρουάριο του 2011το  γυναικείο μουσικό σχήμα

“A Companhia Artistica”  παρουσίασε στην Κεντρική Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» στην Αθήνα, συναυλία με θέμα: «Σινεμά ο Παράδεισος». Μια συναυλία αφιερωμένη σε μουσικούς σταθμούς του ευρωπαϊκού, αμερικάνικου και ελληνικού κινηματογράφου. Παράλληλα με τη μουσική πραγματοποιήθηκε προβολή αποσπασμάτων των ταινιών.

           Η ίδια συναυλία παρουσιάστηκε λίγο αργότερα, στις 9 Μαρτίου, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια της Εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας υπό την αιγίδα του ανωτέρω σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων, ΜΗΚΥΟ και Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.

Το Μάρτιο του 2012 το  γυναικείο μουσικό σχήμα “A Companhia Artistica”  παρουσίασε στη Κεντρική Αίθουσα Συναυλιών  « Φίλιππος Νάκας» στην Αθήνα, συναυλία με αφορμή την επέτειο  των 20 χρόνων από το θάνατο του πιο σημαντικού συνθέτη του Tango, Astor Piazzolla. Το πρόγραμμα σμιλεύτηκε έτσι ώστε να παρουσιάσει τη ιστορία και την εξέλιξη της χρυσής εποχής του Tango και να προσφέρει στο κοινό μουσική ,τραγούδι και θέαμα, αφού κατά την διάρκεια της ερμηνείας προβάλλονται αφιερώματα και χορογραφίες από την Αργεντινή.

H ίδια συναυλία παρουσιάστηκε και στις 12 Μαΐου 2012, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών , στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.

Το Φεβρουάριο του 2014 το γυναικείο μουσικό σχήμα “A Companhia Artistica”

πλαισίωσε με συναυλία την Ημερίδα  του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Εθελοντισμός και Προσωπικότητα»,αφιερωμένη στη μνήμη του Ομότιμου Καθηγητή Θεόδωρου Δεληγιάννη ,του πρώτου εθελοντή του Μ.Ε.Τ Π.Π, συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Φίλων του Μουσείου(Σ.Φ.Μ.Ε.Τ).

Τον Οκτώβριο  του 2014 το γυναικείο μουσικό σχήμα “A Companhia Artistica” παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία, σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης - Ο.Μ.Μ.Θ- την θεματική του “Noches de Buenos Aires”

Το Φεβρουάριο του 2015 η “A Companhia Artistica” παρουσίασε στην Κεντρική  Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας»-Αθήνα,καθώς και το Μάρτιο του 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πάτρας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού Αχαϊας, τη νέα του θεματική  alma livre-ελεύθερη ψυχή ,όπου αναφέρεται σε μπαλλάντες Ελλήνων και ξένων συνθετών, όπως Ευανθία Ρεμπούτσικα, Μάνος Χατζιδάκις, Μ.Θεοδωράκης, ΘάνοςΜικρούτσικος,  Lucio Dalla, KurtWeill, A. Lloyd Weber, κ.α.

 Η θεματική alma livre –ελεύθερη ψυχή ταδίδεψε στις 2 Αυγούστου 2015 στην Κεφαλλονιά όπου παρουσιάστηκε στις εκδηλώσεις  του Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς στο Ληξούρι,σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ και τον «Υπερίωνα» και στις 3  Αυγούστου στον Πόρο Κεφαλλονιάς αποσπώντας ένθερμες κριτικές.

Πρόκειται για ένα πραγματικά πλούσιο πρόγραμμα με μουσική και τραγούδι, το οποίο υποστηρίζεται με trailer από εικόνες και video, ειδικά διαμορφωμένες με τη θεματική της βραδιάς, που θα προβάλλονται στην οθόνη, ταυτόχρονα με την ερμηνεία από το γυναικείο μουσικό σχήμα “A Companhia Artistica”

Στις 20 Μαρτίου 2016 η “A Companhia Artistica”  βραβεύτηκε στο πλαίσιο του εορτασμου  της Παγκόσμιας  Ημέρας Γυναίκας από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πάτρας «Δανιηλίς», σε εκδήλωση με θέμα «Μουσική Πανδαισία με Γυναικεία Μαεστρία» η οποιά έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

                  Την «A Companhia Artistica»  εκπροσωπούν οι :

·         Μαρία Νικολοπούλου (piano)

·         Μαρία  Μεσσάρη          (flute)

·         Έφη     Κάλλιστρου       (violin)

·         Ιωάννα Καζαντζίδη       (violoncello)

                                                                                                         

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

                                               

1.     Querer  (from “Allegria”)                                   Rene  Dupere

2.     Je reviens te chercher                                        Gilbert Becaud

3.     Oblivion                                                               Astor Piazzolla

4.     Moment for Morricone                                    Morricone -de Mey

5.     Un amore cosi grande                                       G.M.Ferilli

6.     La Cumparsita                                                   G.M.Matos Rondriguez

7.     Je suis malade                                                  Serge Lama-Alice Done

8.     Θάλασσα                                                               Θάνος Μικρούτσικος

9.     Αγάπη μου (“Φαίδρα”)                                Γ.και Μίκης Θεοδωράκης 

      10. Όμορφη Πόλη (“Λιποτάκτες”)                   Γ.και Μίκης Θεοδωράκης

     11. ‘Ελα σε μένα (“Πορνογραφία”)           Μάνος Χατζιδάκις-Ν.Γκάτσος 

 

                                       Σολίστ    Πόλυ Νικολοπούλου  soprano

                                                         

                              Ενορχήστωση-Διασκευή      Δημήτρης  Αμπατζής

 

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ

Οι ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ δημιουργήθηκαν το 2007 στην Πάτρα από μια παρέα μουσικών, με σκοπό τη δημιουργική τους έκφραση μέσα από τη μουσική. Μέχρι σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές της πόλης και η πλειονότητα των μελών τους δραστηριοποιείται παράλληλα στο μουσικό εργαστήρι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών. Τον Αύγουστο του 2014  ολοκλήρωσαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τον ομώνυμο του σχήματος τίτλο «Κάπως Έτσι». Σε αυτή περιλαμβάνονται τραγούδια με ελληνικό και αγγλικό στίχο και επιχειρείται ένα αρμονικό δέσιμο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τον ηλεκτρικό ήχο. Η διαφορετικότητα στο στίχο αλλά και στο είδος της μουσικής μεταξύ των κομματιών οδήγησε στη δημιουργία ενός διπλού δίσκου, ελληνόφωνου και αγγλόφωνου, με κοινό τους, όμως, στοιχείο την αγάπη για πειραματισμούς και ηχητικά «παντρέματα». Τη μουσική των τραγουδιών υπογράφει στο σύνολό της ο Ηλίας Λαμπρόπουλος. Στο προσεχές «Βήμα νέων καλλιτεχνών» θα παρουσιάσουν τραγούδια από την πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα, δύο ακυκλοφόρητα, καθώς και αγαπημένες μείξεις παραδοσιακών και νεώτερων ακουσμάτων ιδωμένων μέσα από την ιδιαίτερη καλλιτεχνική οπτική της μπάντας.  

Τους «Κάπως Έτσι» αποτελούν οι:

Ηλίας Λαμπρόπουλος – Βιολί, Τρομπέτα, Φλικόρνο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Γκάιντα, Κιθάρα, Τραγούδι
Σοφία Ραφτούλη – Πλήκτρα, Ακορντεόν, Τραγούδι
Διογένης Οικονόμου – Μπάσο, Κιθάρα, Λαούτο
Κωνσταντίνος Γιωτσόπουλος – Ηλεκτρική Κιθάρα
Γιώργος Μπαράκος – Τύμπανα

 

Τιμές εισιτηρίων: 7.00 & 5.00 ΕΥΡΩ

 

ΠΡΟΠΏΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. - Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου "Απόλλων"

Πλατεία Γεωργίου – τηλ. 2610 273.613 (Τρίτη – Κυριακή 10.00-13.00 & 18.00-21.00)

 

Music Station  (ώρες καταστημάτων)    

Ρήγα Φεραίου 34 – τηλ. 610 222.411

 

Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων)

Μαιζώνος 92 – τηλ. 2610 221.989

 

Βιβλιοπωλείο Discover (ώρες καταστημάτων)

Πατρέως 30 – τηλ. 2610 624.916

 

Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» , Κορίνθου και Φιλοποίμενος

 

Διαβάστε επίσης