Ένας γιατρός απέμεινε στην Καρδιολογική του νοσοκομείου Μεσολογγίου!

"στον αερα" η λειτουργία της κλινικης

Αρκετό δημοσιογραφικό μελάνι έχει χυθεί σε τοπικό επίπεδο για την καταγραφή των οξύτατων προβλημάτων στον χώρο της δημόσιας υγείας. Όπως φαίνεται όμως, τα ρεπορτάζ θα συνεχιστούν καθώς τα προβλήματα που προκύπτουν, εκτός από καθημερινά, μοιάζουν σαν την Λερναία Ύδρα.

Εν προκειμένω, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» στον αέρα βρίσκεται το τελευταίο πενθήμερο η λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, καθώς ο ένας από τους δύο μόνιμους γιατρούς βρίσκεται εκτός λόγω ασθένειας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αφενός ένας γιατρός δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της λειτουργίας της κλινικής και αφετέρου δεν θα μπορεί να εφημερεύει. Άρα, οι ασθενείς του Μεσολογγίου με καρδιολογικά προβλήματα, θα πρέπει να μετακινούνται είτε στο νοσοκομείο Αγρινίου, που ούτως ή άλλως λειτουργεί στα όρια του (ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την θέση επικουρικού καρδιολόγου) είτε σε νοσοκομείο της Πάτρας. Θα πρέπει δηλαδή με λίγα λόγια να αλλάξει νομό! Μάλιστα σε περίπτωση ενός σοβαρού καρδιακού επεισοδίου αυξάνονται οι πιθανότητες απώλειας ζωής.

Άγνωστο βέβαια παραμένει πόσο θα συνεχιστεί η κατάσταση αυτή στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και πότε θα βρεθεί γιατρός για να στελεχώσει την καρδιολογική κλινική του ιδρύματος. Από την πλευρά της η 6η ΥΠΕ ευελπιστεί ότι στις νέες θέσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα θα συμπεριλαμβάνονται και θέσεις για την περιοχή. Μέχρι τότε βέβαια οι πολίτες θα κάνουν το Σταυρό τους, για να μην τους τύχει κάτι σοβαρό…

 

ΠΗΓΗ: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ