Τα ποντίκια «αλωνίζουν» στο ΕΚΑΒ Κοζάνης - Καταγγελίες των εργαζομένων

αφησαν περιττώματα πάνω σε φλιτζάνια, ποτήρια και πάγκους

Τα τρωκτικά άφησαν περιττώματα πάνω σε φλιτζάνια, ποτήρια και πάγκους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους αλλά και τους ασθενείς που μεταφέρονται με ασθενοφόρα

Την εμφάνιση ποντικιών μέσα σε κουζίνες στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ που βρίσκονται κάτω από τον Ψυχιατρικό Τομέα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι. 

Τα τρωκτικά άφησαν τα ίχνη τους με περιττώματα πάνω σε φλιτζάνια, ποτήρια και πάγκους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους ανθρώπους που νοσηλεύονται και εργάζονται. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, που μίλησαν στο τοπικόKOZAN .gr,  γι’ αυτή την κατάσταση, έθεσαν ζητήματα υγιεινής για τους ασθενείς που μεταφέρουν με τα ασθενοφόρα, καθώς το υγειονομικό υλικό (σεντόνια, κουβέρτες κτλ), που χρησιμοποιούν, ενδεχομένως να υφίσταται αντίστοιχες… επιδρομές.



Σύμφωνα με τους εργαζόμενους «το νέο σύγχρονο κτίριο του ΕΚΑΒ Κοζάνης είναι έτοιμο, ωστόσο δεν έχει παραδοθεί ακόμη επισήμως, παρά το γεγονός, ότι τον περασμένο Μάιο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης 14 ασθενοφόρων, με φόντο το νέο κτίριο».

 

Συμπαράσταση από το Σωματείο Εργαζομένων 



Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ με επιστολή τους, στέκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους στην Κοζάνη. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την συμπεριφορά ‘’τρομοκρατίας’’ του Αντιπροέδρου κου Μυλωνά ο οποίος απειλεί με κραυγές και μεθοδεύσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν εκφράζουν αριστερές δημοκρατικές τοποθετήσεις αλλά θυμίζουν φασιστικές  και αυτοκρατορικού τύπου συμπεριφορές. Αποτελεί ντροπή για τον Οργανισμό να καταφέρεται ο Αντιπρόεδρος του με χαρακτηρισμούς και ύβρεις στο προσωπικό αν τολμήσουν να παρουσιάσουν, έστω και στο ελάχιστο, τα κακώς κείμενα, τις ελλείψεις, τα προβλήματα από την υποστελέχωση σε προσωπικό, τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα και ανταλλακτικά, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Το αποκορύφωμα αυτού είναι η τηλεφωνική παρέμβαση του Αντιπροέδρου στον πρόεδρο του σωματείου Κοζάνης Σαραφίδη Θωμά απειλώντας για απολύσεις εργαζομένων και παραπομπές στο πειθαρχικό, λόγω ανάδειξης των σοβαρών προβλημάτων στην κτιριακή εγκατάσταση του ΕΚΑΒ Κοζάνης και ότι τρομοκρατούν την τοπική κοινωνία».

Διαβάστε επίσης