Παπαγγελόπουλος κατά Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

«Ζητείται από την κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επιστολή που απέστειλε η Κομισιόν αναφορικά με την υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Σε σημερινή του δήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τονίζει πως «η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο».

«Οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων», συνεχίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σε δηλώσεις της χθες από τις Βρυξέλλες, η επίτροπος Μάριαν Τίσεν, αναφερόμενη στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή́ θεωρεί αξιόπιστα τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2010-2015. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για τις δηλώσεις διαφόρων παραγόντων σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης που κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η επίτροπος σημείωσε ότι στη διάρκεια της θητείας του τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, φροντίζοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι η Επιτροπή δεν εμπλέκεται σε ζήτημα που αφορούν την ελληνική Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης