Στον εισαγγελέα για τα σκουπίδια στην Κάτω Αχαΐα - «Δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας» –

Σύλλογοι και φορείς

Έντονα διαμαρτύρονται κάτοικοι, Σύλλογοι και φορείς της Κάτω Αχαΐας για τα σκουπίδια. 

Όπως λένε στη ΓΝΩΜΗ, πολίτες σκοπεύουν να κινηθούν νομικά, προκειμένου να προχωρήσουν σε ενέργειες κατά όσων δεν συμμορφώνονται, πετώντας όπου βρουν απορρίμματα, προκαλώντας μικρές χωματερές στο κέντρο της πόλης και απειλώντας τη δημόσια υγεία. Μάλιστα, όπως σημειώνουν έχουν στην κατοχή τους και αποδεικτικά στοιχεία.

Προ ημερών, το θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα. «Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα και τωρα προσπαθούμε κάποιοι πολίτες που έχουμε συγκεντρωθεί σε συνεργασία με κάποιον δικηγόρο να στείλουμε έγγραφα και φωτογραφίες στον Εισαγγελέα μήπως μπορούσε να κάνουμε κατι. Το προβλημα ειναι πολύ σοβαρό δεν μπορούμε να βγούμε απο τα σπίτια μας. Έχουμε και μικρά παιδιά», τονίζει ο κ. Βασίλης Δημόπουλος κάτοικος της Κάτω Αχαΐας.

Όπως έχει γράψει η ΓΝΩΜΗ ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αναζητώντας παράλληλα τους υπευθύνους για την απορριψη σφαγείων που προέχρονται από την συγκεκριμένη περιοχή.

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια φαίνεται να έχει διογκωθεί στην περιοχή. Οι φωνές διαμαρτυρίας για έλλειψη κάδων και καθυστερήσεις στην αποκομιδή, πληθαίνουν.

Παρέμβαση για το πρόβλημα κάνει ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάβης:
 
«Επαγγελματίες,κάτοικοι και επισκέπτες που αγανακτούν με τη μπόχα των κάδων. Δημοτικά διαμερίσματα που έχουν να δουν απορριμματοφόρο μέρες (υπάρχουν βλάβες στα οχήματα η απάντηση),μικροί σκουπιδότοποι μέσα στην πόλη και αναθυμιάσεις.Αυτή δεν είναι εικόνα Δήμου οργανωμένου που θέλει να αυτοπροβάλλεται και σαν τόπος τουριστικού προορισμού,μας προσβάλλει κι αν υπάρχουν ευθύνες κι από εμάς τους ίδιους είναι μια φθηνή δικαιολογία στο πρόβλημα.Με αυτόματο πιλότο δεν αλλάζει η εικόνα.Την κοινωνία την ευαισθητοποιείς με μέτρα συγκεκριμένα και αποτελεσματική διοίκηση των υπηρεσιών». 

Διαβάστε επίσης