Ολομέτωπη επίθεση Κλίντον κατά Τραμπ

«τα λόγια του υποκινούν τη βία»

Στη μάχη για τα σχόλια του Τραμπ περί της οπλοκατοχής που θα «σταματήσει» την αντίπαλό του μπήκε η Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας πως τα λόγια τού μεγιστάνα «υποκινούν τη βία» - την ώρα που έχει ανοίξει και μία μίνι σύγκρουση γύρω από φερόμενη «επέμβαση» των μυστικών υπηρεσιών μετά τις αναφορές του Τραμπ.

«Όταν είσαι υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα ή είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ, τα λόγια σου μπορεί να έχουν βίαιες συνέπειες» τόνισε η Κλίντον. Λέγοντας πως οι αναφορές του Τραμπ ήταν υποκίνηση σε βία, υποστήριξε πως ήταν άλλη μία απόδειξη πως ο Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για την ηγεσία.

«Κάθε ένα από αυτά τα περιστατικά μας δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απλά δεν είναι κατάλληλος να γίνει πρόεδρος και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε η Κλίντον από την Ντε Μόιν της Αιόβα.

Την ίδια στιγμή, έχει ανοίξει μία μίνι κόντρα γύρω από τη Μυστική Υπηρεσία -η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την φύλαξη του αμερικανού προέδρου αλλά επιπλέον και, σε προεκλογική περίοδο, την ασφάλεια των υποψηφίων για την προεδρία, εν προκειμένω δηλαδή του Τραμπ και της Κλίντον.

Αναφορές στο CNN ήθελαν τα στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίες να «έπιασαν» τον Τραμπ και να «συζήτησαν» μαζί του τις αναφορές του γύρω από τους υποστηρικτές της ολποκατοχής. Σύμφωνα με τις αναφορές, «ήταν παραπάνω από απλή συζήτηση».

Το περίεργο είναι ότι η συνήθως σιωπηρή Μυστική Υπηρεσία ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter πως «έχει σε γνώση της τα σχόλια που έγιναν νωρίτερα».
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ