Έληξε ο συναγερμός τις Βρυξέλλες - Απειλή για βόμβα σε δύο αεροσκάφη (ΝΕΟΤΕΡΑ)

κατευθύνονται στο αεροδρόμιο

Νεότερη ενημέρωση 21.53' Έληξε ο συναγερμός, που σήμανε νωρίτερα στις Βρυξέλλες, μετά την απειλή για βόμβες σε δύο αεροσκάφη που θα έφταναν στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «λαμβάνονται μέτρα έπειτα από τη σοβαρή απειλή».

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το VRT, οι πιλότοι του ενός αεροσκάφους, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Air Arabia του Μαρόκου, έλαβαν οδηγίες να αλλάξουν πορεία και προσγειώθηκαν στην Τουλούζη.

Πρώτη ενημέρωση 20.53' Δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν στις Βρυξέλλες και την Τουλούζη της Γαλλίας καθώς  υπήρχαν απειλές για βόμβες. 

Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει πως έφτασαν στις Αρχές οι πληροφορίες για τοποθέτηση βομβών στα δύο αεροσκάφη. Το ένα από τα δύο αεροσκάφη πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Όσλο στις Βρυξέλλες.

Ήδη στα αεροσκάφη έχουν μπει ειδικές δυνάμεις της βελγικής και της γαλλικής αστυνομίας και επιχειρούν να διαπιστώσουν εάν πράγματι υπάρχουν μέσα σε αυτά εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας έχουν λάβει εντολές να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια του Βελγίου. 

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου έκανε λόγο για σοβαρή απειλή. Το ίδιο ανέφερε και ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, τονίζοντας ότι ήδη λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βέλγιο δεν έχει κατεβάσει το επίπεδο ύψιστου συναγερμού μετά την επίθεση στις Βρυξέλλες και γίνονται συνεχώς έρευνες σε σπίτια, καταστήματα και υπογεία κυρίως στις συνοικίες όπου κατοικούν μουσουλμάνοι.

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες καθώς σε δύο αεροσκάφη που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο της Βελγικής πρωτεύουσας, Ζάβεντεμ, υπάρχει απειλή για βόμβα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο είχαν υπάρξει φονικές επιθέσεις των τζιχαντιστών. 

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα De Morgen υπάρχουν αναφορές για απειλές σε δύο διαφορετικά αεροσκάφη, τα οποία δεν είναι ακόμα γνωστό από πού έχουν απογειωθεί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Morgen, ενώ το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας κάνει λόγο για "σοβαρή απειλή" και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τα αεροσκάφη από που έχουν απογειωθεί, ενώ άλλες πτήσεις που αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο αλλάζουν πορεία και κατατευθύνονται σε άλλους αερολιμένες

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ