Πάτρα: Συνεχίζεται η διαγράμμιση στο ιστορικό κέντρο - Τέλος Αυγούστου θα εφαρμοστεί το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εργασίες στην οδό Μιαούλη

Για μία ακόμη ημέρα τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων συνεχίζουν τις εργασίες διαγράμμισης των δρόμων του ιστορικού κέντρου της πόλης, προκειμένου από τα τέλη Αυγούστου να εφαρμοστεί το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης με τη μορφή "ξυστού".

Αυτή τη φορά όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του tempo24.gr σειρά για τη διαγράμμιση έχει η οδός Κανάρη από την αρχή της μέχρι και κάτω στην οδό Όθωνος Αμαλίας.

Στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής είναι το πλήρες "πακέτο" των μέτρων να εφαρμοστεί μέσα στο καλοκαίρι. Το  πρώτο στάδιο θα είναιπερίοδος προσαρμογής, που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη καμπάνια. Στόχος είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν εναρμονιστεί πλήρως οι χρήστες, αλλά και οι υπηρεσίες.

13933078_524715704393552_799831851_n.jpg

"Προχωράμε, με εγκεκεριμένα τα κυκλοφοριακά μέτρα στο σύνολό τους" όπως έχει δηλώσει στο tempo24.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, θυμίζοντας το "πακέτο" των μέτρων που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο (Πάτρα: Διαγράμμιση για την ελεγχόμενη στάθμευση - Το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των κυκλοφοριακων μέτρων).

Το σύστημα θα λειτουργήσει στην αρχή πιλοτικά, για λιγότερο από ένα μήνα ώστε να περάσει στις κυκλοφοριακές συνήθειες των χρηστών του, και στη συνέχεια θα λειτουργήσει κανονικά. Δηλαδή, επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση με άλλο όμως χαρακτήρα σε σχέση με το παρελθόν. Χαμηλό αντίτιμο, συμβολικό  με κάρτες …"ξυστό", που θα αγοράζουν οι οδηγοί από τα σημεία πώλησης,  και πρόστιμα μετά την παρέλευση του διωρου χρόνου στάθμευσης.

Τα πάρκινγκ της λιμενικής ζώνης θα λειτουργήσουν πιθανότατα από το Δήμο Πατρέων, χωρίς να έχει αποκλειστεί οριστικά η εκδοχή του ιδιώτη, ενώ "κλειδί" για την υλοποίηση του σχεδιασμού είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών της Πάτρας. Στα αστικά λεωφορεία της Πάτρας βλέπουμε ήδη να ...τρέχει το σλόγκαν "Στην κυκλοφορία η λύση είναι η συγκοινωνία".

Οι ζώνες

Με τη διαγράμμιση που γίνεται προσδιορίζονται οι θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης και προσδιορίζονται οι δύο ζώνες, η πορτοκαλί και η πράσινη.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα ισχύει στις οδούς Ζαΐμη – Όθωνος-Αμαλίας – Τσαμαδού – Καραϊσκάκη – Ζαΐμη, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή σε δύο χρονικές περιόδους, από 08:00 έως 14:00 και από 17:00 έως 21: καθώς και Σάββατο από 08:00 έως 14:00, ενώ θα υπάρξουν δύο ζώνες στάθμευσης:

Η  πορτοκαλί ζώνη (θα ισχύει χρονικός περιορισμός μέγιστης διάρκειας στάθμευσης μίας ώρας ανά χρονική περίοδο (πρωινή ή απογευματινή) εντός του ίδιου 24ώρου) περιλαμβάνει τις οδούς:

• Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη.

• Κολοκοτρώνη, Ερμού, Πατρέως, Βότση, Φιλοποίμενος, στο τμήμα τους από Καραϊσκάκη έως Αγ. Ανδρέου.

• Αγ. Νικολάου, από Κορίνθου έως Καραϊσκάκη.

 Η πράσινη ζώνη (θα ισχύει χρονικός περιορισμός μέγιστης διάρκειας στάθμευσης δύο ωρών ανά χρονική περίοδο (πρωινή ή απογευματινή) εντός του ίδιου 24ώρου περιλαμβάνει τις οδούς:

• Καραϊσκάκη, Αγ. Ανδρέου, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Ζαΐμη.

• Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Γούναρη και από Κολοκοτρώνη έως Ζαΐμη.

• Μπουμπουλίνας από Γούναρη έως Μιαούλη.

• Όθωνος-Αμαλίας, από Αράτου έως Τσαμαδού.

• Κολοκοτρώνη, Ερμού, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως, Παντανάσσης, Βότση, Φιλοποίμενος, Γούναρη, στο τμήμα τους από Αγ. Ανδρέου έως Όθωνος-Αμαλίας.

• Αράτου, Ζαΐμη, Μιαούλη, Τσαμαδού, από Καραϊσκάκη έως Όθωνος-Αμαλίας.

 

Διαβάστε επίσης