Αιτωλοακαρνανία: Οι πολίτες «αγκάλιασαν» τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες

Που εστιάζουν οι πολίτες

Δύο μήνες λειτουργίας συμπλήρωσε στην Αιτωλοακαρνανία και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα, ο νέος αστυνομικός θεσμός των Κ.Α.Μ. (Κινητές Αστυνομικές Μονάδες) και τα πρώτα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται, μόνο ενθαρρυντικά μπορούν να χαρακτηριστούν μιας και απ’ ότι φαίνεται, οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει τις Κ.Α.Μ. Η «Σ» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά στοιχεία, με το έργο των μονάδων σε Ακαρνανία και Αιτωλία.

Οι υπηρεσίες, που κυρίως, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα παρείχε στους πολίτες ήταν η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, πληροφορίες για έκδοση εγγράφων, επίλυση – διευθέτηση παραπόνων και διαφορών μεταξύ πολιτών, παροχή συνδρομής – βοήθειας σε πολίτες αλλά διενεργήθηκαν και έλεγχοι οχημάτων και ατόμων.

Κινητή Αστυνομική Μονάδα υπάρχει και στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐα, Ηλεία, Ακαρνανία και Αιτωλία) στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση – ΕπιτήρησηΤοπικών Οικισμών & Συνόρων.

dfdf.jpg

Σκοπός των κινητών Αστυνομικών Μονάδων είναι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειάς μας μεταβαίνοντας, σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και διαθέτοντας εξοπλισμό, ο οποίος τους επιτρέπει την παροχή επιτόπιων αστυνομικών υπηρεσιών. Θέμα που εξάλλου είχε αναδείξει στα πλαίσια οδοιπορικού σε χωριά του Αγρινίου η «Σ».

Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ειδικότερα, η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους, βασίζονται στη διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη, ενώ παράλληλα πρόκειται για μια συμπληρωματική – εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης το οποίο αποδεικνύει την έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα κινείται παρέχοντας υπηρεσίες στις εδαφικές περιοχές όλων των αστυνομικών Τμημάτων της Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένα από τα χωριά και τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στην Αιτωλοακαρνανία:

Μακρινού – Δαφνιάς – Γραμματικού – Ματαράγκα – Παπαδάτες – Κάτω Κεράσοβο
Πλάτανος – Καστανιά – Χόμορη – Ποκίστα – Σίμος – Παλαιόπυργος.
Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Χρυσοβίτσα – Σκουρτού – Μπαμπίνη –Μαχαιρά
Χρυσοβέργι – Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλείας – Γουριά – Πεντάλοφος – Κατοχή – Μάστρο
Λιμνήτσα – Άνω Χώρα – Τερψιθέα – Ελατού – Καταφύγιο
Άγιος Γεώργιος – Γαλατάς – Κρυονέρι – Τρίκορφο – Γαβρολίμνη – Κατω Βασιλική
Αράχωβα – Κλεπά – Άγιος Δημήτριος – Σίμος
Κάτω Μυρτιά – Πετροχώρι – Ανάληψη – Καλούδι- Κόφτρα – Αβαρίκο – Καλλιθέα – Νερομάνα
Αρχοντοχώρι – Αετός – Κομποτή – Τρύφος – Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες
Αυλάκι- Βρουβιανά- Περδικάκι – Πετρώνα – Αλευράδα
Ποταμούλα – Αμπέλια – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
Κεχρινιά – Βαρετάδα – Αριάδα –Αμπελάκι – Πτελέα – Ανοιξιάτικο – Λουτρό
Παναγούλα – Βάρνακας – Κανδήλα – Μύτικας – Πάλαιρος – Παλιάμπελα – Δρυμός

 

Για την λειτουργία των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Αιτωλοακαρνανίας, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ ΣΦΕΤΣΟΣ Χαράλαμπος, δήλωσε στη «Σ»:

«Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) συμπλήρωσε δυο μήνες λειτουργίας στην περιοχή μας. Έως τώρα περισσότεροι από 300 πολίτες στην Αιτωλοακαρνανία και πάνω από 450 σε όλη τη Δυτική Ελλάδα έχουν εξυπηρετηθεί από την Κ.Α.Μ. διαμορφώνοντας ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης.

Επιδίωξη μας είναι, οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης της Αστυνομίας προς το πολίτη».

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΙΟΥΝΙΟ – ΙΟΥΛΙΟ 2016

Αριθμό Δρομολογίων Επισκέψεις Πολιτών Επισκέψεις φορέων
ΑΙΤΩΛΙΑΣ 51 250 32

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ – ΙΟΥΛΙΟ 2016

Αριθμό Δρομολογίων Επισκέψεις Πολιτών Επισκέψεις φορέων
ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 51 59 16

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΙΟΥΝΙΟ –  ΙΟΥΛΙΟ 2016

Αριθμό Δρομολογίων Επισκέψεις Πολιτών Επισκέψεις φορέων
ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 102 309 48

Πηγή: Εφημερίδα «Συνείδηση»

Διαβάστε επίσης