Πάτρα: Η επόμενη μέρα από τη διάνοιξη της Κανακάρη - Νέα εργολαβία για τις ανωμαλίες στο οδόστρωμα

πως θα πεζοδρομηθει η Μαιζωνος

Με νέα εργολαβία θα αντιμετωπιστούν οι ανωμαλίες του δρόμου που εντοπίζονται στην Κανακάρη   στο τμήμα του δρόμου από το ύψος της Πουκεβίλ μέχρι και το ύψος της Γούβας. Πρόκειται για  ορισμένα  υψώματα του οδοστρώματος, τα οποία δεν συναντώνται  σε δρόμους που αποτελούν βασικές οδικές αρτηρίες εξόδου από μια πόλη. Η ιδιομορφία, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, απασχόλησε τις προηγούμενες ημέρες σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την πορεία των εργασιών στη διάνοιξη της Κανακάρη.

Εκτιμήθηκε ότι πλέον το έργο βρίσκεται στην τελική του ευθεία, ενώ σε ό,τι αφορά τις ανωμαλίες στο οδόστρωμα, θα αντιμετωπιστούν με νέα  εργολαβία και διαγωνισμό που θα προκηρύξει ο Δήμος Πατρέων.

Παράλληλα, ωριμάζουν οι συνθήκες για το νέο κυκλοφοριακό καθεστώς που θα διαμορφώσει τους επόμενους μήνες η διάνοιξη της Κανακάρη.

Oι αντιδρομήσεις  της Κανακάρη και της Κορίνθου αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του 2017.

Μετά τη διάνοιξη της Κανακάρη θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος από την οδό Αράτου έως την οδό Γούναρη, υπό την προϋπόθεση ότι το έργο θα ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο, για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Ουσιαστικά, το πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Μαιζώνος θα είναι παράλληλο με τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, γεγονός που αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μέσα στο κέντρο της Πάτρας.

Διαβάστε επίσης